15. tammikuuta 2012

Kolmen juuston kasvispizza

Kaupan kassalla huomasin, että edellä asioiva mies oli ostanut pizzatarvikkeet: aurajuustoa, tomaattia, sipulia, ananasta jne. Hymyilin miehelle monet kerrat hyväntuulisesti, sillä minua ilahdutti kovasti hänen ostoksensa. Olihan meillä kummallakin suunnitteilla sunnuntaipizza. (En sanonut miehelle mitään, eihän sellainen ole tapana.)


Monet kerrat olen tehnyt pizzaa enkä läheskään aina ole ollut lopputulokseen tyytyväinen. Viimeisin resepti sisältää runsaasti täytettä ja kolmea juustoa. Kevyt (heh) kasvispizzani on nykyään tällainen:

Kolmen juuston kasvispizza

Tee ensin tomaattikastike, sitten pohja ja lopuksi täyte.

Tomaattikastike:
200 g tomaattimurskaa
tai tuoreita tomaatteja soseena
50 g tomaattipureeta
(1 ps McDonaldsin tomaattisosetta)
1-4 valkosipulinkynttä
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
1 tl sokeria
(¼ tl suolaa)
rouhittua mustapippuria

Sekoita ainekset. Pilko valkosipuli pieneksi tai murskaa se. Tomaattikastike maustuu sillä aikaa kun valmistat pohjan ja täytteet.

Pohja:
2 ½ dl vettä
25 g hiivaa (½ palaa)
½ tl suolaa
2 rkl öljyä
4-5 dl vehnäjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhot vaikka puuhaarukalla sekoittaen. Lisää öljy ja sekoita lisää taikina tasaiseksi. Kaaviloi tai taputtele taikina ohueksi, pellin kokoiseksi levyksi suoraan leivinpaperin päälle. Anna levyn kohota liinalla peitettynä 10-20 minuuttiia.


Täyte:
150 g kesäkurpitsaa
1 paprika tai puolikas isosta
½ punasipuli
aurajuustoa (noin 1/4 koko juustosta)
fetajuustoa
3 ananasrengasta
6 oliivia
5-6 viipaletta aurinkokuivattua tomaattia
edamjuustoa

Fetan ja erillisen oliivin voi korvata
1 pkt Arlan Apetina vihreä oliivi ja valkosipuli

Pilko kesäkurpitsa, paprika, punasipuli, aurinkokuivattu tomaatti ja ananas. Halkaise oliivit, murenna aurajuusto ja kuutioi fetajuusto. Raasta edamjuusto.

Levitä kohonneelle pohjalevylle tomaattikastiketta ja valitsemasi täytteet. Mausta. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunin keskiosassa 225-250 asteen lämmössä 15-20 minuuttia.


Pizza koukuttaa maullaan - ei ulkonäollään.

Ei kommentteja: