Mitä syöt mieluiten?

Millan Talviunilla antoi minulle haasteen vastata 11 kysymykseen. Ensimmäinen kysymys oli niin innostava, että vastaan siihen erikseen.

1. Mitä syöt mieluiten?

Suklaata. 

Viime aikoina olen syönyt enemmän tummaa suklaata luettuani sen parantavista voimista. James A. Duken kirjassa Parantavien ruokien opas suklaata ylistetään lukuisasti. Lisäksi suklaa kuuluu teen ja kahvin kanssa Duken tehotusinaan, jotka ovat ”12 mainiointa tauteja karkottavia ruoka-ainettani”. 

Duken mukaan
  • suklaassa oleva teobromiini voi pysäyttää yskän alkuunsa,
  • Se piristää mieltä, eli auttaa masennuksessa.
  • Suklaa tekee vapaat radikaalit vaarattomiksi (!) ja estää kolesterolimolekyylejä hapettumasta.
  • Suklaan flavonoidit suojaavat suonikohjuilta
  • ja pitävät ihon hyvänä. Ei ryppyjä.


Duken mukaan suklaata saa syödä enintään 85 g päivässä, mutta 15 g riittää.  Se on 200 gramman suklaalevystä neljä palaa, minä laskin. Tosin tuosta matemaattisesta ponnistelusta ei ollut käytännön hyötyä. Suositusten mukaisia, vähintään 60 % kaakaota sisältäviä, suklaalevyjä olen nähnyt myytävän vain 100 gramman pakkauksissa. 

Viime aikoina suosikkini on ollut Fazerin ohut tumma suklaa. 4 palassa olisi 16 g. Joskus se riittää. Joskus ostan lisäksi suklaapatukan, sillä en vielä ole rakastunut tumman suklaan makuun.Kommentit

*itKuPiLLi* sanoi…
Mä olen kanssa ottanut ilolla vastaan uutiset suklaan terveysvaikutuksista ja olen yrittänyt opetella syömään tummaasuklaata. Täällä Jenkeissä se ei oo niin vaikeaa, koska suklaat ei oo makunsa puolesta samaa luokkaa kuin Suomessa. Suomessa mäkin varmaan sortuisin silloin tällöin lisäsuklaapatukkaan.

Tällä hetkellä olen ihan hulluna tummaansuklaaseen, jossa on merisuolahippuja. Uskomattoman ihana yhdistelmä.;)
Päivi sanoi…
Joskus nuorena suureen herkuttelujuhlaan kuului Fazerin (Marabou kävi myös) hasselpähkinäsuklaa, perunalastut ja rypälemehu. Täydellinen yhdistelmä makeaa ja suolaista. Harmi vain että sitä ihanaa, luultavasti Valion, rypälemehua ei enää taida olla.
Millan sanoi…
Olen odottanut, että kun suklaan terveysvaikutuksia oikein hehekutetaan, meikäläisessä alkaisi herätä vastemielisyys tuota lihottavaa herkkua kohtaan. Turha toivo. Toisaalta tummasta suklaata en ole tykännyt ikinä. Imelistä imelin toffeetäytteinen maitosuklaa sen sijaan koukuttaa meikäläisen niin, että paras on olla maistamatta ensimmäistäkään palaa.
Päivi sanoi…
Luulen, ettei mikään erota minua ja suklaata.