Kanavaan heitetty

Loppiaisena joulukoristeet pakataan talteen, kuusi riisutaan ja viedään pois. Jätehuoneet ja kaatopaikat täyttyvät kaikenlaisesta krääsästä ja kuusen rangoista. Ja ilmeisesti muutkin kuin jätehuoneet.

Katsellessani eilen Ruoholahden kanavassa uiskentelevia joutsenia ihmettelin kanavaan heitettyä tyynyä. Oliko joulun poissiivoaminen alkanut ottaa päähän? Vai kenties jokin tai joku muu? Ja miksi ihmeessä tyyny pitää heittää kanavaan?


En ryhdy ratkaisemaan kanavaan heitetyn tyynyn arvoitusta, ihmettelen vain. Voihan olla, että jätehuolto on nykyään vaivalloisempaa kuin ennen. Yhden sekajäteastian lisäksi asuintaloni jätehuoneessa on astiat kartonkijätettä ja biojätettä varten Lisäksi paperilla, lasilla ja metallilla on omat astiansa. Ehkä pitäisi olla astia myös tyynyjä varten.

Autottomana ihmisena tiedän varsin hyvin, kuinka hankalaa on päästä eroon esim. vanhasta ja painavasta tietokoneesta. Kerran vuodessa alueella piipahtava HSY:n ei oikein riitä.

Kerrostalon jätehuone 10.1.2011
Siksi kerrostaloissa voisi olla jätehuoneiden lisäksi kierrätystilat mm. elektroniikkaa, huonekaluja, astioita ja kirjoja varten. Sopivin välein kierrätystilat tyhjennettäisiin oikeisiin ja asianmukaisiin jätteenkäsittelypaikkoihin tai kierrätyspisteisiin.

Kommentit