30. elokuuta 2014

Viipurissa

Työmatkalle Viipuriin? Totta kai! Nopealla junalla, tietysti.

Viipurissa satoi kaatamalla lähes tauotta. Silloin kun ei satanut, oli palaveri, ruokailu tai joku muu joka esti menemästä ulos. Sade ei kuitenkaan estänyt huomaamasta Viipurin upeaa sijaintia luonnonkauniin meren rannalla, saarilla ja niemillä.

Näkymä Viipuri-hotellin kattoterassilta

Viipurin linna lienee yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä.

Viipurin linna Viipuri-hotellin kattoterassilta nähtynä
Kiipesin linnan Olavin torniin. Kiersin tornin ympäri kapeaa käytävää pitkin, otin välillä tukea liian matalalta tuntuvasta suojakaiteesta ja nautin näkymistä.Monrepoon puistossa ihastuttivat vanhat, valtavankokoiset puut. Puisto näytti olevan luonnontilassa eikä kukkaistutuksia juuri näkynyt. Suomen leijonalta puuttui kuonosta pala. Kartano on kait saanut rahat kunnostusta varten, toivottavasti työhön ryhdytään pian.Kaksi irrallaan kulkevaa koiraa kävi tsekkaamassa jokaisen puistossa vierailevan. Ne tekivät sen niin systemaattisesti, että se taisi olla niiden työ.

Näin neljä kujakattia. Niistä kaksi näytti asuvan baarissa.

Luonteeltaan rauhallisempi kisuliini


Ilmeisen nuori ja leikkisä, mutta heiman villi kissa
Nille kelpasi baarin asiakkaiden omista annoksistaan niille antama ruoka, mutta ne eivät antaneet silittä itseään.

Alvar Aallon suunnitteleman Viipurin kaupunginkirjaston kunnostus valmistui syksyllä 2013. Kirjasto näytti suurenmoiselta ja suurelta ja restaurointi oli selvästi tehty huolella.

Korttilaatikostot! Asiakaspäätteitä ei kirjastossa juuri näkynyt.
Niin moni talo näytti kaipaavan kunnostusta. Joissain taloissa näkyi, että kunnostus on aloitettu, mutta jäänyt puolitiehen. Kuin kukaan ei oikeasti välittäisikään. Poikkeuksiakin oli.

Kunnostettu talo lukitun porin takana
Kaupungin kadut olivat kiveä.

Kapeat jalkakäytävät houkuttelivat kulkemaan kadulla

Korkkareilla ei sellaisilla kävellä ja kaatosateessa olisivat kumisaappaat olleet paras valinta jalkineiksi. Matalat kävelykenkäni kastuivat moneen kertaan.

Kotiin toin Viipurista suklaata, vodkaa, kuohuviiniä ja kissalle ruokaa. Pitihän senkin saada tuliaisia. Pullo Russian Stnadard vodkaa ja pullo kuohuviiniä odottavat bileitä, jotka joskus pidän. Ehkä synttäreitäni.

Ei kommentteja: