3. huhtikuuta 2015

29/100: Vaalit

Eduskuntavaaleihin on hieman yli kaksi viikkoa ja poliittinen peli käy kuumana. En ole vielä varmasti päättänyt ketä äänestän. Olen jopa pohtinut puolueen vaihtamista toiseen erittäin hyvän naisehdokkaan vuoksi.

Ehdokkaan valinta ei ole helppoa, mutta juuri siksi aika ennen vaaleja on niin innostavaa. On aika pohtia, mitä asioita pitää tärkeinä. On aika ottaa selvää, mitä asioita mikin puolue ajaa ja miten se aikoo ne toteuttaa.

Valinnan vaikeus

Toreilla ja somessa ehdokkailta voi kysellä heidän mielipiteitään itselle tärkeistä asioista. Kadunvarsilla olevista vaalimainoksista voi ihmetellä ehdokkaiden laajaa kirjoa ja tarkistaa ehdokkaiden numeroita.

Puolueiden puheenjohtajat ovat tv:ssä tentattavina miltei joka ilta joko yksin tai yhdessä muiden puheenjohtajien kanssa. Näissä vaaleissa puolueissa on eroa ja se on hyvä. Ilman vaihtoehtoja olisimme pulassa. Yhden totuuden ja vaihtoehdottomuuden aikaa ei kai kukaan kaipaa.

Aika ennen vaalien tuloksen julistamista on toiveikasta. Äänestämällä voi vaikuttaa - ei paljon, mutta hiukan.

Vaalipäivänä tuloslaskennan alettua olen kuin naulittuna tv:n ja läppärin ääressä. Mikä puolue sai eniten ehdokkaita läpi, kuinka oman ehdokkaani kävi, miten asuinalueellani äänestettiin, miten perheeni, ystävieni ja tuttavieni asuinalueella äänestettiin? Jännittävää!

Ei kommentteja: