29. kesäkuuta 2016

Kesäpäivä

Ensimmäisen lomapäivän kunniaksi ihastelin Kontulan kukkaistutuksia. Vielä muutama viikko ja lähes maamerkin asemassa oleva kukkaistutus kukkii parhaimmillaan.

Sisareni kanssa matkasimme kuitenkin Kontulasta Ruoholahteen. Tavoitteena oli käydä Lapilanden Lähteessä kahvilla ja Hietsun uudessa kahvilassa.

Lapinklahden Lähteen pihalla oli kekseliäitä kukkaistutuksia. Nämä kukat ihastuttivat kahvilan sisäänkäynnin vieressä.Olen monesti kävellyt Lapinlahden rantaa pitkin Hietsuun. Silti näin ekaa kertaa Salmisaareen avautuvan maiseman. Ihmettelen aina, kuinka sitä voikaan liikkua näkemättä, havainnoimatta ympäristöään. Aina on hirveä kiire. Aina on tarkkailtava, minne jalkansa laittaa ettei kaadu tai astu koiranpaskaan. En haluaisi viettää elämääni jalkoihin ja katuun tuijottaen.

Siksi käytän kesälomani nimenomaan käveleskelyyn, hyvässä seurassa tai yksin. Kiireetön kävely, jonkin kauniin tai hämmästyttävän eteen pysähtely ja sen valokuvaaminen antavat minulle voimaa viedä arkea eteenpäin.Hietsussa pitää toki ottaa tämä kuva.Ihmisiä oli Hietsussa vähän. Paikalla oli vain muutama auringonpalvoja ja joitakin porukoita pelaamassa beach volleya. Kahvilassakin olimme miltei ainoat asiakkaat.

Jotain hätkähdyttävää ristiriitaa on kaikille avoimen ja maksuttoman uimarannan sekä vauraan Merikannontien välillä.


Sisareni kanssa olemme jo vuosien ajan tehneet vähintään kerran kesässä retken Hietsuun. Paljon kävelyä, paljon kahvia ja kahviloita ja etenkin paljon puhetta.Taivallahden tennisklubin kahvilassa pidimme vähän pidemmän juttutuokion.


Kesäretkeemme meni suuri osa päivästä, lähes kuusi tuntia. Tällainen lomanvietto sopii minulle oikein hvyin. Helsingissä riittä jatkuvasti uutta nähtävää ja hyvässä seurassa kaikki on moninverroin nautittavampaa.

1 kommentti:

Blogger kirjoitti...

There's SHOCKING news in the sports betting world.

It has been said that any bettor must watch this,

Watch this now or quit placing bets on sports...

Sports Cash System - Advanced Sports Betting Software.