4. joulukuuta 2016

Risaksi luetut

Valokuvausprojektini edetessä vastaani on tullut rikkinäisiä kirjoja, loppuun asti luettuja. Joissakin kirjoissa osa sivuista on irti tai jopa kadonnut. Käytössä kuluneiden kirjojen tilalle en ole ostanut uutta kirjaa kuin kahdessa tapauksessa.

Jouluna 1969 sain isältä ja äidiltä joululahjaksi Kuin surmaisi satakielen. Irti lähteneet sivut haittasivat lukemista niin paljon, että ostin uuden painoksen pari vuotta sitten.


Jouluna 1970 sain äidiltä joululahjaksi mainion kirjan Tusinoittain halvemmalla. Tämän kirjan luin noin miljoona kertaa.


Uuden painoksin ostin kymmenisen vuotta sitten huomattuani, että viimeiset sivut puuttuvat. Pitäähän ne olla, jos vaikka vielä joskus lukisin kirjan uudestaan.

Uuteen painokseen liittyy nimittäin ongelma. Toisenlaiset kannet, erilainen paperi ja uuden kirjan jäykkyys tekevät siitä oudon, vieraan. Ei tämä olekaan se kirja, jota olen rakastanut ja jonka osaan miltei ulkoa.

3 kommenttia:

rosy123 kirjoitti...

Très bon article, comme toujours. Il a le mérite de susciter le commentaire


vrai voyance question gratuite

Iguazu Falls Ticket kirjoitti...

Hi there

Very nice post and blog, keep sharing the best content with us, hope to read more interesting articles like this one around here

take care and regards

Your follower

Salvatore from Cataratas do Iguaçu

rosy123 kirjoitti...


J’ai passé un bon moments et j en ai eue plein les yeux!!!
voyance mail en ligne gratuite