Kevät tulee!

Koko talven olin sisällä, liikkumatta mihinkään. Töissä kävin ja hoidin ruokaostokset, muuten välttelin ulosmenoa parhaani mukaan. Syynä moiseen käytökseen olivat pakkanen, lumi ja jää eli en uskonut tarkenevani ja toisaalta pelkäsin kaatuvani.

Tarve liikkua kasvoi samaa vauhtia kuin talvi jatkui. Tuntui, ettei kevät ala ikinä. Olen ihan varma, että monena vuonna pääsiäisen aikoihin, huhtikuun alussa, on ollut +10 astetta. Samaan ei taideta päästä tänä vuonna. Onneksi päivälämpötila on jo plussan puolella. Vesisateet ovat pitäneet huolen siitä, että ainakin asuinalueellani kaduilla ei ole enää paljoa lunta.

Kävelykausi on alkanut! Eilen kävelin ensimmäisen kerran tänä vuonna töistä kotiin. Tänään kävelin sekä töihin että sieltä takaisin. Yhteen suuntaan kävelyä on noin 20-25 minuuttia, sinä aikana ehtii oikein hyvin nauttia ulkona olemisesta, huomioida kevättä ja katsella, miltä kaupunki näyttää talven jäljiltä.

Ei kovin kauniilta. Kaikkialla on likaa, roskia, koirankakkaa ja likaisia lumikasoja. Mutta ei se mitään. Kevät tulee silti!

Kevät ajaa ihmiset liikkeelle. En muista nähneeni yhtä paljon kävelijöitä kuin kauniina kesäpäivinä. Talven musta väri on vaihtunut pinkkiin, fuksiaan, turkoosiin ja vihreään vaatetuksessa. Ihanaa kun värit tulevat takaisin!

Kommentit