26. joulukuuta 2013

Muistilista ensi joulua varten

Jää lomalle viikkoa ennen jouluaattoa eli 18.12. olisi ensimmäinen lomapäivä. Viikon aikana ehdin tehdä joulusiivot ja koristella kodin ilman stressiä. Osta uusi pölyimuri. Mieluummin ennen joulua. Oikeastaan pikapuoliin.

Tytär koristeli kuusen.
Älä stressaa ja uuvuta itseäsi töissä ennen joululomaa niin, että et pysty iloitsemaan alkavasta lomasta. Tänä vuonna joululoma alkoi kesken työnteon, yhtäkkiä. Siirtymä työelämästä lomanviettoon ja jouluvalmisteluihin ei uupuuneena oikein suju. Opettele rentoutumaan. Opettele sanomaan Kiitos ei, kun sinulle tarjotaan lisää mielenkiintoisia töitä!

Suunnittele uusi menu. Tänä vuonna jouluruoat pettivät minut. Tilaamani peruna-, porkkana- ja lanttulaatikot olivat pahoja! Sienisalaatti muuttui kitkerän makuiseksi jo joulupäivänä! Tekemäni täytetyt paprikat olivat onneksi maukkaita. Muista, että broileria vegetaristille on todella maukasta!

Joulupöytä näyttää paremmalta ilman jouluruokia :)

Pidä huoli, ettei perheestäsi kukaan sairastu jouluksi. Tämä joulu oli hiljainen, sillä flunssa vei tyttäreltäni äänen. Vain kirjoittamalla toteutettu keskustelu jää kauas puheen elävyydestä.

Ja vielä toive joulupukille tai kenelle vain, joka asiaan voisi vaikuttaa: joulua olisi ihanaa viettää suvun kanssa. Hei siskot ja vanhemmat, tulkaa ensi jouluna meille! Vaihdetaan hätäinen aattoaamun joulupuuro leppoisaan yhdessäoloon aattoiltana tai joulupäivänä! Minulle yhdessäolo suvun/perheen kanssa antaa voimaa, uupuneenakin.

Tänä vuonna lauloimme myös Beatlesiä!


Onneksi on edes perinteiset joululaulajaiset, jolloin kokoonnumme sisareni kauniiseen kotiin laulamaan rakkaat ja tutut ja vähemmän tutut joululaulut.Lahjat? Pidän siitä, että keskittyneesti ajattelen minulle rakasta ihmistä ja pohdin, millä häntä tänä jouluna ilahduttaisin. Paketoin lahjan ajatellen lahjan saajaa. Valitsen paperin, lahjanarun ja pakettikortin huolella. Kierrätän vanhoja lahjapapereita ja -naruja, joskus ostan uusia. Eli kyllä, hanki lahjat myös ensi vuonna. Tee valokuvakalenteri isälle ja äidille ja siihen liittyen: ota ensi vuonna paljon hyviä kuvia!

Lahjoja tyttärelle (enimmäkseen) ja minulle (muutama).

Joululahjoja on myös kiva saada. 

1 kommentti:

Celia kirjoitti...

Kas, samantapaisen muistilistan tulevia jouluja varten tein minäkin, tosin Facebookiin. Oli kai jonkinlainen villitys kavereiden keskuudessa olevinaan. :)
Stressaamattomuus oli myös minun listassani päällimmäisenä. Kaikenlainen hössötys pitäisi lailla kieltää joulun alla, kun ihmiset ovat muutenkin väsyneitä kaikenlaisen aherruksen vuoksi, mutta mikäpä minä olen kieltämään muiden iloja. Niinpä kiellän hössötyksen vain itseltäni, koska en nauti siitä yhtään.