Ihan hyvä heinäkuu

Vuoden 2015 heinäkuu jäänee monen mieleen sinä kylmänä kesänä, jolloin vain odotettiin sitä oikeaa kesää. Ehkä kyse on siitä, mitä odottaa ja siitä, miten suhtautuu asioihin. Heinäkuuhan oli ihan hyvä!

Sateen ja auringon sopiva vaihteluväli takasi sen, että luonto kukoisti myös kaupungissa.

5.7.2015

28.7.2015

Kesäisinä aamunia olin varma, että nyt alkavat helteet. Että ei vain näyttäisi kesältä, vaan olisi myös kesäisen lämmin.

15.7.2015

Kaikesta toiveikkuudestani huolimatta opin realistiksi: melkein 20 astetta lämmintä on ihan hyvä lämpötila tänä kesänä.

Heinäkuun kauneutta eivät edes harmaat ja sateiset päivät pystyneet peittämään.

8.7.2015

Heinäkuussa ruusut kukkivat.

24.7.2015

Ja mansikat punastuivat. Mansikat olivat isoja ja kiinteitä ja maukkaita. Monen illan herkkuna söin mansikkamaitoa. Elämä tuntui oikein hyvltä.

24.7.2015

Oli heinäkuussa muutakin kaunista kuin luonto. Oli upeaa olla Kansalaistorilla 15 000 ihmisen joukossa monikulttuurisuuden puolesta.

28.7.2015

Töissä oli rauhallista, koska kirjasto oli kiinni ja suurin osa kollegoista oli lomalla. Odotettua viileämpi kesäsää sai minut monet kerrat huokaamaan: "Onneksi olen töissä enkä kesälomalla!"

Kesäloman alkua odotin silti koko heinäkuun. Ahkeroiminen, puurtaminen, aikataulujenn pakkotahtisuus aikaisine aamuineen uuvuttivat. Kun heinäkuun viimeisenä päivänä työpäivän päätteeksi leimasin itseni lomalle, minusta tuntui etten jaksa sanoa kissaakaan.

Lomafiilis syntyi samana päivänä synttäreillä kuohuviinin, maukkaan ruoan, ihanan mansikkakakun ja hyvän seuran ansiosta.

Väsymyksestä toipuminen voi kestää hieman kauemmin.

Kommentit