Rahaa tavalliseen elämään

Metromatkustajana olen muutaman kuukauden ajan ihmetellyt Terrarahoituksen mainosta ”Rahaa tavalliseen elämään”. Metroasemilla tavallisen elämän mannekiineja ovat Kizu, 28-v. ja Kaltsu, 25-v. Terrarahoituksen sivulla uskotaan myös vanhempiin pikalainan tarvitsijoihin. Myös viisikymppiset Lilli ja Hessu tarvitsevat rahaa.

Kukapa ei tarvitsisi? Rahantarve ei minua mainoksessa ole ihmetyttänyt, vaan tavallisen elämän kuvaus:

Kizu, 28. Eläinkaupan energinen puotipuksu on tehnyt harrastuksesta itselleen työn. Sinkkuna viihtyvän eläinhullun kotona asuvat kaksi koiraa, muutama lisko ja papukaija Ozzy. Seuraavaksi hankintalistalla on intialainen pitkäkorvasiili. Pikkurahan puutteen vuoksi telakalla ollut sukellusharrastus kaipaa jatkokurssin lisäksi uutta märkäpukua. Ja uusi tatska kovasti polttelisi.

Pikalaina auttaa!

Ei tuo kovin tavalliselta kuulosta. Epäilen Kizun olevan veloissaan korviaan myöten, sillä tuollainen määrä lemmikkejä maksaa. Puotipuksun palkka ei voi olla suuri eikä toiveita paremmasta ole näkyvissä. Koulutustahan Kizulla ei näytä olevan. Silti hän vain pikkurahan puutteessa ei nyt sukeltele. En tiedä, kuinka paljon sukellusharrastus maksaa, mutta termi ”pikkuraha” taitaa olla vähättelyä.

Sitä paitsi Kizu on sinkku. Miksi se haalii vain eläimiä itselleen? Eikö tuonikäisen sinkun rahat mene miehenmetsästykseen? Mainosten rahantarvitsijoista Kizu on ainut, josta kerrotaan parisuhdetila. Kuitenkin myös Kaltsusta, Lillistä ja Hessusta välittyy kuva ihmisestä, joka elää yksin ilman perhettä ja kumppania.

Mainosten rahantarvitsijoiden harrastukset ovat kalliita. Silti niitä on pakko ylläpitää pienistä tuloista huolimatta. Onneksi on Terrarahoitus ja muut pikavippiä tarjoavat yritykset! Onko tosiaan niin, että menoja ei tarvitse suhteuttaa tuloihin? Pitääkö haluamastaan luopua vain siksi, ettei siihen ole rahaa?

Niinpä. Ylivelkaantuminen ja maksuvaikeudet taitavat kuulua tavalliseen elämään.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Ihan samaa olen ihmetellyt tyyppien rahankäytöstä. Oikeassa elämässä pikalainaa varmaan tarvitaan pelkän elämisen rahoittamiseen eikä eksoottisiin harrastuksiin.
Millan sanoi…
Haaste ja kehunappi olisi tarjolla Kahden talon tarinoissa.
Celia sanoi…
En ymmärrä tätä, että mainoksissakin houkutellaan vastuuttomaan rahankäyttöön.
Näytän kieltä Kizun kaltaisille päättömille touhottajille, kun he kohta menettävät luottotietonsa maksamattomien velkojen vuoksi. Luottotietojen mentyä on hankala hankkia asuntoa, avata kännykkäliittymää, saada pankkikorttia. Niin että siitä vain. :<

Järkevän rahankäyttäjän palkkapussin laihuus määrittelee harrastuksten hinnan. Kirjastosta saa kirjoja lainaksi ilmaiseksi. Uiminen ei maksa mitään, ei myöskään käveleminen. Metsästä saa sieniä ja marjoja ja hyötyliikuntaa. Pyöräily ja hiihtäminen ovat halpoja harrastuksia alkuinvestoinnin jälkeen. Kyllähän näitä riittää. Mutta nehän eivät tietenkään kelpaa puotipuksu Kizulle, jonka ensisijaisena tavoitteena on pistää oma elämä piloille.
Svarti sanoi…
Joo noi pikavippiyritykset osaa kyllä olla hyvin vakuuttavia, ja saada sinut vakuuttuneeksi siitä, että todella tarvitset rahaa. Terrarahoitus tämän artikkelin mukaan tarjoaa vielä kanta-asiakkailleenkin halvempia lainoja, joten koukuttava kierre on valmis. Toki täytyy sano että tämä Terra on kovin varma ja halpa pikavippiyritys verrattuna muihin, mutta silti, laina on todella kallista. Kannattaakin oikeasti miettiä kulutusluottoja mielummin kuin näitä vippejä. Kulutusluotoilla on myös helppoa katkaista jo alkanut pikavippikierre koska lainaa saa paljon enemmän ja todelliset vuosikorot ovat murto-osa pikavippien vastaavista.