Rakas jumala, auta!

En ole aikoihin rukoillut näin paljon. En edes tiedä, ketä tai mitä rukoilen. Silti useamman kerran päivässä huokaisen, rukoilen: ”Rakas jumala, auta!”

Asunnon etsiminen Oslosta on toivotonta.

Sikäläiseen Oodiin eli opintojärjestelmään kirjautumiseen tarvitaan norjalainen henkilötunnus. Sen saa tekemällä muuttoilmoituksen. Kaikki kulminoituu asuntoon, jota ei ole.

Selaan tuntitolkulla norjalaisia asuntoilmoituksia. Hyvältä tuntuva maksaa helvetisti. Halpa on jossain hornankuusessa, jossa yksinäisyys vain korostuu. Kimppakämppiin haetaan usein yli 25-vuotiasta ja vapaana olevan huoneen koko on noin 10 neliötä. Mahtuuko sellaiseen sängyn lisäksi edes pöytää?

Tyttäreni pääsi Oslon yliopistoon pohjoismaalaisena, jolloin hänet luetaan samaan ryhmään norjalaisten kanssa. Hänellä ei ole varsinaista ulkomaalaisen opiskelijan statusta, joka helpottaisi asioita huomattavasti.

Uuvun tähän toivottomuuteen. Siksi rukoilen avun lisäksi myös voimaa. Pakko jaksaa, sillä tyttären elämän lisäksi tässä on kyse minun elämästäni.

Kommentit

Annikki sanoi…
Jaa, voihan sitä nyt jonkun kämpän hankkia, ja sitten paikanpäällä etsiä parempaa. Eikö siellä ole opiskelija-asuntoloita?

Minäpäs kysyn, miten entinen kurssikaveri asuntonsa on hankkinut. Se taitaa tosin opiskella Bergenissä, mutta on ollut Oslossakin.
Annikki sanoi…
PS. en ole jumala. vaikka aika lähelle.
tikitys sanoi…
Komppaan Annikkia, tärkeitä on nyt saada melkein mikä tahansa asunto, jotta asiat rullaavat eteenpäin. Asuntoa voi sitten vaihtaa myöhemmin.
Annikki sanoi…
No nii,

saisikos sinun tai tyttäresi sähköpostiosoitteen, niin voisin laittaa kaverilta saamani linkit ja kaverin yhteystiedot, jos kysyttävää Norjassa asumisesta ja opiskelusta on enemmänkin.
Päivi sanoi…
Annikki, ehkä sittenkin olet :)paivi.k.erkkilaat-merkki.gmail.com

Opiskelija-asunnot ovat menneet aikoja sitten. Omituinen systeemi, kun ei pidä asuntoja varalla uusille opiskelijoille, jotka saavat tiedon opiskelemaan pääsemisestä vasta 20.7.

Asunto kuin asunto on tavoitteena. Ja tilauksessa Kroisoksen varallisuus.
Annikki sanoi…
tuleeko tuossa osoitteessa k:n jälkeen vielä piste vai ei? laitoin siis postia osoitteeseen paivi.k(ät), toivottavasti oli oikein.
Päivi sanoi…
Kiitos Annikki.Laita piste myös koon jälkeen, niin viesti tulee perille.
Sooloilija sanoi…
Toivottavasti nyt Annikin kautta nappaa! Muuten tuntuu aika toivottomalta. Oslo taitaa olla aika kallis kaupunki noin yleisestikin, toivotaan, että siellä on kuitenkin opiskelijoilla varaa elää ja opiskella.