Hyvä joulu

Jouluni alkaa joulukorteista. Niiden ostamisesta ja lähettämisestä. Ja saamisesta. Joka joulu valitsen vuosien mittaan saamistani korteista kauneimmat tai muuten merkitykselliset kortit. Ne laitan seinälle yhdessä sinä jouluna saamieni korttien kanssa. Tänä jouluna saimme joulukortteja enemmän kuin aikoihin. Vanhin joulukortti seinällä on joululta 1968. Arvaatko, mikä se on?


Aattoaamuna olimme sisareni luona jo yhdeksältä syömässä joulupuuroa ja kinkkuvoileipiä. Paikalla olivat melkein kaikki sisareni perheineen. Aika kului nopeasti ja ehdin viime tingassa kauppaan tekemään viimeiset jouluruokaostokset. Palatessani kotiin ostosten kanssa huomasin ilmoituksen joulusaunasta. Naisten vuoro oli juuri alkanut. Sain saunoa yksistäni. Saunan jälkeen valmistin aterian samalla kun tytär koristi kuusen ja laittoi lahjat kuusen alle. Osku-kissaa lahjat kiinnostivat enemmän kuin muovinen kuusi.


Runsaan jouluaterian jälkeen sekä minä että tyttäreni otimme päikkärit. Lahjojenjaon jälkeen katsoimme Harry Potter ja liekehtivä pikarin Ruotsin tv3:lta. Sen jälkeen katselimme Buffyn 6. kauden jakson Once more with feelings ja vielä paljon muuta.

Joulupäiväksi olin kutsunut sisareni joululaulajaisiin. Lauloimme kaikki joululaulut, jotka osasismme ja myös ne, joita emme osanneet. Jostain syystä hätäilimme jokaisen laulun kanssa ja lauloimme ne todella reippaaseen tahtiin. Niin nopeaan, että emme edes muistaneet, mitä olimme laulaneet. Väitin, että ’En etsi valtaa loista’ on jäänyt kokonaan laulamatta ja ’On hanget korkeat nietokset’, sitä ei ainakaan ole laulettu. Sisareni väitti että olemme unohtaneet ’Arkihuolesi kaikki heitä’. Nyt olen varma, että ’No onkos tullut kesä’ jäi taatusti väliin!

Joululaulajaisten jälkeen nukuimme päikkärit ja katsoimme leffoja tv:stä kahteen asti yöllä. Kaunotar ja Hirviö, Zodiac, Yö museossa ja Men in Black 2. Kaunotar ja Hirviö oli ihana, Zodiac oikein hyvä ja nuo kaksi muuta olemme nähneet monet kerrat.

Tapaninpäivään kuului päivällinen sisareni kodissa. Hyvässä seurassa kauniissa kodissa syöty ruoka oli herkullista.


Illaksi tyttäreni ystävä tuli meille katsomaan True Bloodia (ykköskauden kolme viimeistä jaksoa).

Hyvä joulu, oli paljon mukavampaa kuin olin kuvitellut.

Kommentit

Celia sanoi…
Sinulla on ollut kaunis joulu, Päivi.

Hymyilytti lukiessani vauhdikkaasta laulutuokiostanne - kuinka hartaasti suhtauduittekaan joululauluihin! Pohdiskelet vieläkin, jäikö jokin laulu laulamatta. Ja se päikkäreiden määrä, hyvä sinä. ;)

En muuten osannut päättää, mikä kuvan korteista on 60-luvulta.
soubrette sanoi…
Kiitos kun sain tulla tapaninpäivänä ! :)
Päivi sanoi…
Kiitos, Celia. Kerron tiistaina, mikä kortti on vanhin.

Loma ilman päikkäreitä ei ole loma;)

Soubrette, on kiva nähdä sinua.