18. joulukuuta 2011

Ei niin päivittäinen joulukalenteri, osa 11

Eiliset joululaulajaiset olivat ihanat. Sisareni perheineen, tyttäreni ja minä lauloimme sydämemme kyllyydestä miltei kaikki osaamamme joululaulut ja myös ne, joita emme osanneet. Aluksi äänemme ei kulkenut kunnolla eikä laulumme tainnut kuulostaa hyvältä. Ei joululaulujen laulamisessa olekaan kyse laulukilpailusta. Pikkuhiljaa äänemme aukesivat ja laulaminen alkoi sujua.

Saimme taas kokea musiikin ihmeellisen voiman: lauloimme kolmisen tuntia. Kun olimme laulaneet muutamat joululaulut jo useamman kerran, lauloimme Kesäpäivän Kangasalla, All My Lovingin ja Onnelliset. Päätimme, että pidämme keväällä seuraavat laulajaiset aiheena kevät tai Beatles tai rockin ihanat ja tutut biisit.

Yhtä joululaulua emme kumma kyllä laulaneet. Poikkeuksellisesti päivän sitaatti on valokuva joulukortista, jonka sain vuosia sitten vanhemmiltani. Kuvassa on J. Pohjanmiehen säveltämä ja Einarin Vuorelan sanoittama joululaulu Talvi-iltana.

2 kommenttia:

Roope Dessutom kirjoitti...

Lämmin kiitos päivän sitaatista. Olen perehtynyt Einari Vuorelan tuotantoon aika laajasti, mutta tämä on uusi löytö.

Dessu

Päivi kirjoitti...

Ei mikään ihme, että tämä oli sinulle uusi. Laulu on vanha ja vähän tunnettu. Talvi-iltana on äitini lempijoululaulu ja hän lauloi tätä usein lapsuuteni joulunaikaan.