2. heinäkuuta 2010

Nostalgiaa, melankoliaa ja fiilistelyä

Tänään kävellessäni töihin unohdin katsella upeita maisemia, auringossa kimmeltävää merta ja puiden vihreyttä. Olin uponnut musiikkiin. Sekoituksena musiikkia soittava ipodini oli tänään hyvällä päällä ja soitti vain fiiliksiini sopivia biisejä. Usein kärsimättömänä klikkaan seuraavaan biisiin ja sitä seuraavaan ja sitä seuraavaan eikä mikään tunnu hyvältä.

Siksi työmatka hyvän musiikin tahdittamana on nautinnollinen poikkeus. Puoleen tuntiin mahtuu paljon hyvää musiikkia, siksi en enää muista kaikkia kappaleita enkä soittojärjestystä. Mutta ainakin nämä antoivat minulle hyvä fiiliksen:

Pelle Miljoona: Hyvää yötä, maailma
Pelle Miljoona: Juokse villi lapsi
Pauli Hanhiniemen Perunateatteri: Joki
Pauli Hanhiniemen Perunateatteri: Kaipaan
Police: Invisible Sun
Turtles: Happy Together

Muistan vieläkin sen kutkuttavan jännityksen, kun ostin Moottoritie on kuuma –levyn sen ilmestymispäivänä. Olin koko kesän kuunnellut Pelleä ja ruotsalaista punkkia kesätyöpaikassani Ruotsissa. Sain työtoverini, tukholmalaispunkkarin, ihastumaan Pelleen niin paljon, että hän osti kaikki löytämänsä Pellen levyt.

Ryntäsin uuden levyn kanssa heti kotiin kuuntelemaan sitä. Mieletöntä, upeaa musiikkia, joka vei minut ekstaasiin. Sitten poikakaverini, joka oli mustasukkainen kaikesta, tuli kotiin ja tyynesti nosti neulan pois levyltä. Yhdessä emme levyä koskaan kuunnelleet. Nimikappaleen olen kuunnellut puhki ja hyvin harvoin se enää koskettaa. Mutta Hyvää yötä, maailma ja Juokse villi lapsi toimivat edelleen hienosti. Eikä pidä unohtaa itsetunnonnostatusbiisiä Olen kaunis!

Vuosia kävin Pauli Hanhiniemen Perunateatterin keikoilla, jotka olivat joka kerta upeita. Kaipaan on Perunateatterin parhaita ellei peräti paras biisi. Siksi on harmi, että Youtubessa siitä on vain suttuinen keikkaversio. Joki on Pauli Hanhiniemen Hotelli Sointu –ohjelmassa tekemä kappale, jonka Perunateatteri sovitti hieman raskaammaksi versioksi levylle ja vielä raskaammaksi keikoilla soitettavaksi. Toimi todella hyvin!

Policen Invisible Sun on muuten vaan hyvä. Se oli BBC:n kiellettyjen biisien listalla Pohjois-Irlannin tilannetta kommentoivan teksitnsä vuoksi.

Työapaikan oven avasin Turtlesin Happy Togetherin tahdittamana. No, olemmehan me olleet yhdessä jo 23 vuotta, joten kai me olemme onnellisia yhdessä. Silti Happy Together tuo aina mieleeni ajan, jolloin olin rakastunut luokkakaveriini. Voi sitä ujoutta ja kaipuuta! Ja toki suomennos Sä mikset mua huomaa sopi myös oikein hyvin nuoren tytön maailmaan.

3 kommenttia:

M.M. kirjoitti...

Kuulostaa tutulta, itse myös mp3-soittimeni kanssa useimmiten kärsimättömänä klikkaan aina vain seuraavan ja seuraavan biisin. Toisinaan tulee tuollainen loistava kävelymatka, jolloin kaikki biisit osuu ja uppoaa.. Mitäs mieltä olet levystä Pelle Miljoona & Rockers : Tähtivaeltaja?

Päivi kirjoitti...

Häpeäkseni täytyy tunnustaa, että en tunne Tähtivaeltaja-levyä. Mutta se on korjattavissa!

M.M. kirjoitti...

Kerrohan sitten, mitä pidit, kun olet ehtinyt tutustua? ;)