Johannes Angelos - menetetty kirja

Minulle kävi köpelösti. En ennakkotilannut Akateemisen aleluettelosta Mika Waltarin kirjaa Johannes Angelos. Ale alkoi eilen kuin myös sairaslomani. Sen kunniaksi raahustin Akateemiseen hakemaan itselleni sairaslomaluettavaa, josta nauttisin suuresti. ”Loppuunmyyty”, oli vastaus tiedustellessani kirjaa myyjältä.

Alessa Johannes Angelos olisi maksanut 9 euroa. Syksyn kirjamessuilla antikvariaatit myivät sitä 20 euron hintaan. Ehkä kirjan suuri menekki johtui hinnasta tai sitten sitä oli kovin vähäinen määrä varastossa.

Minulla on ollut Johannes Angelos. Kymmenisen vuotta sitten kehuin kirjaa eräälle tuttavalleni. Hän innostui sanoistani niin paljon, että halusi lainata kirjan minulta. Vieläkään en ole saanut kirjaani takaisin. En ole myöskään tavannut kirjani lainaajaa, jotta olisin voinut muistuttaa haluavani kirjani takaisin.

Johannes Angelos on ollut minulle se Waltarin romaani, josta olen pitänyt eniten. Siksi minua harmittaa kovasti, että en saanut sitä takaisin hyllyyni luettavaksi tai selattavaksi aina kun iskee sen kirjan ikävä. Kirjastosta olen Johannes Angeloksen lainannut pari kertaa, mutta ei se ole sama asia.

Toki se hivelee, että joku haluaa lainata kirjoja minulta. Ja mielelläni niitä lainaan. Mutta haluan kirjani myös takaisin, jossain vaiheessa.

Koetin tyydyttää Johannes Angelos –ikävääni Älyvapaan tietovisan kautta. En siinä kovin hyvin pärjännyt. En muista teoksesta kaikkia yksityiskohtia, en osaa sitä ulkoa. Ja se on vain hyvä, koska siten voin nauttia jokaisesta lukukerrasta suuresti.

Kommentit

Jenni sanoi…
Hei! Ks. www.antikvaari.fi, siellä näyttää olevan kaiken hintaisia Angeloksia! Ehkä joku olisipa jopa kotiasi lähellä olevassa antikassa, niin voinet säästää postikulut ja hakea kirjan myymälästä. Toivottavasti saat kirjan. Miten ne parhaat kirjat aina katoavatkin lainaretkilleen?
Celia sanoi…
Jotkut vain eivät tajua, että lainaksi antaminen tarkoittaa ihan muuta kuin omaksi antaminen.

Toivottavasti löydät jostakin Angeloksen.
Päivi sanoi…
Kiitos Jenni vinkistä! Helsingin antikvariaateissa kirjaa ei näytä olevan kuin yhdessä. Tosin kaikki antikvariaatit eivät varmaankin ole mukana tässä verkkopalvelussa.

Taidan tehdä kuten usein ennenkin: laitan sisareni kirjanmetsästykseen. Hän on siinä erittäin taitava!

Celia, lapsena leikin kirjastonhoitajaa ja liimasin kaikkiin kirjoihini taskut palautsliuskaa varten. Ehkä aloitan uudestaan leikkiä kirjastonhoitajaa omille kirjoilleni :)