Oivallus ja jumala

Tänään oivalsin yhden asian.

Jos on kauan pelännyt jotain ihmistä tai asiaa, niin jossain vaiheessa tulee piste, jonka jälkeen ei enää jaksa pelätä.

Tänään sain myös muistutuksen siitä, että joillakin ihmisillä on Suomessa jumalan asema. Tällaisia byrokraatteja löytyy mm. työvoimatoimistosta.

Viime kesäisestä jutusta en tehnyt kantelua oikeusasiamiehelle. Nyt minulla on siihen vielä parempi syy. Tyttäreni tarkisti tietonsa ja siellä oli hyvin panetteleva kirjoitus hänestä. Se teksti annetaan työnantajalle, jos hän menisi esim. työharjoitteluun työvoimatoimiston kautta. Sellaista tekstiä ei käsittääkseni missään organisaatiossa saa asiakkaista kirjoittaa. Se on vastoin ihmisoikeuksia.

Kuvassa Supernaturalin veljekset Sam ja Dean Winchester. Saan suurta iloa tästä tv-sarjasta.

Kommentit

Yvonne sanoi…
No, ei munkaan kokemukset työvoimatoimistosta mitkään kovin hyvät ole. Sitä kautta ei ole töitä löytynyt, mutta karensseja osaavat kyllä laittaa, vaikka olisi itse työnsä hankkinut ja on pätevä syy lopettaa. Huh.

Outoa, että saavat kirjoittaa toisesta negatiivista.
Sisyfos Kivi sanoi…
Ehkä sen kantelun voisi tehdä vieläkin, kun teille nyt on selvinnyt se, mitä kirjoihin ja kansiin on tallennettu.

Ehkei edes tyttäresi takia, hän nuorena ja opiskelijana kuulunee ennemmin tai myöhemmin niihin voittajiin, joiden ei tarvitse te-toimistojen palveltavaksi alistua.

Niiden takia kuitenkin, jotka eivät enää uskalla tai jaksa valittaa, koska heillä ei ole muita vaihtoehtoja kuin nöyryyttää itseään kerta toisensa jälkeen, ehkäpä 65 ikävuoteen asti.
Päivi sanoi…
Aloitin eilen kantelun kirjoittamisen. Ikävien asioiden muisteleminen ja niihin paneutuminen on kamalaa, mutta ehkä pystyn viemään asian loppuun asti.
Anonyymi sanoi…
Omat kokemukseni työvoimatoimistosta ovat oikein miellyttävät: ystävällisiä virkailijoita, joiden kanssa oli mukava jutella.

Vähän jäi ihmetyttämään, kun kysyttiin työtodistusta yli 20 v. sitten olleesta kesätyöstä, jolla ei ole mitään relevanssia nykyään.

Työnhausta ja mahdollisita työpaikoista ei puhuttu edes vahingossa... Laitoksen tarkoitus on ilmeisesti pyörittää byrokratiaa, ei auttaa ketään työllistymään.