Maailmanlopun enne?

Jos olisi sanonta ”Pienenee kuin kissa maailmanlopun edellä”, olisin todella huolissani. Onneksi sanonnassa puhutaan pyystä.

Oskun laihtuminen ei ole maailmanlopun enne. Huolissani olen silti. Osku on aina näyttänyt puolipitkän turkkinsa ansiosta isommalta kuin mitä se oikeasti on. Hyvän kokoinen se silti on ollut.

Mutta ei enää. Kylkiin on ilmestynyt kuopat, selkäranka tuntuu silitettäessä. Nostaessani Oskun syliin yllätyn joka kerta: eihän tämä kissa paina paljon mitään.

Ei Osku ole syömistä lopettanut. Päinvastoin. Ehkä kyse on vanhenevan kissan jutusta. En tiedä, koska minulla ei ole koskaan ollut näin vanhaa kissaa. Ensi viikolla Osku täyttää 13 vuotta ja 10 kk.

Mikään ei näytä kissaa vaivaavan. Turkki on hyvässä kunnossa. Se leikkii innoissaan mehupilleillä ja tulee viereen kehräämään ja silitettäväksi.

.

Kommentit

Sooloilija sanoi…
Vanhoilla kissoilla on näitä juttuja. Laihtuminen aina mietityttää, että onkohan jokin suolistosairaus..Mutta jos kuitenkin vaikuttaa hyvinvoivalta.
Oletko punninnut Oskua?
Päivi sanoi…
Punnitsemista varten pitää ensin ostaa vaaka ;)
Millan sanoi…
Meillä on juuri samanikäinen Villiminttukissa ja sen suhteen sama huoli. Tiedän, että sillä on ollut matoja, koska se oli ennen tänne uuteen kotiin muuttoa vapaasti ulkoileva kissa, mutta sisäkissaksi joutumisen jälkeen se on madotettu ainakin neljä kertaa..Eläinlääkäriin kai pitäisi viedä, mutta tuntuu kurjalta kiusata sellaisella kissa, kun ne lääkäritkään eivät kovin usein löydä moiselle syytä ( nimimerkki: kokemusta on..)

Toivottavasti Osku on vaan ikääntymässä..
Kauhea kuva!!! Mitä ihmettä pikkuselle tapahtuu? Suosittelen kyllä madottamista ja nettisurffailua aiheesta kissan laihtuminen.

Veljensä on entisellään, pullukkuus ei häviä mihinkään ja miukunaa piisaa aivan loputtomasti. Eilen viimeksi katsoimme yhdessä kalenterista, koska kesä alkaa. Ainut vanhuuden merkki tuntuu olevan jokin ihme turkin pörhistyminen eli aivan kuin sitä ei suittaisi yhtä paljon kuin ennen. Ja piereskely! Se ei ole yhtään kivaa...
ja sit heti toukokuussa Osku vois tulla maalle toipumaan eli ulkoilua ja hiiriä. Me tykättäis!
Anonyymi sanoi…
Meidän kissalla todettiin tuon ikäisenä munuaisten vajaatoiminta - on yleistä vanhenevilla kissoilla, samoin kilpirauhasten vajaatoiminta. Eli ruokavaliolla 18-vuotiaaksi. Eläinlääkärissä selviää paljon ihan verikokeella.