On täällä vielä helvetisti kaunista katseltavaa

Valokuva on jo otettu, mutta se saa odottaa. En nyt pysty kirjoittamaan kirjahyllyni JK-kirjoista, sillä niistä kirjoittaminen tuntuu epäolennaiselta ja merkityksettömältä.

Jos olisin onnellisen tietämätön, minulla ei olisi mitään hätää tai ongelmaa. Olen kuitenkin antanut pelotella itseäni kammottavalla tulevaisuudenkuvalla (Sarasvatin hiekkaa), jossa merenrannalle rakennettuihin ydinvoimaloihin tsunamit iskevät. Ydinvoimalat räjähtävät ja kahlitsematon ydinvoimaonnettomuus tuhoaa meren, ilman ja maan.

Toivon Tillmanin tavoin, että Fukushimassa ei käy niin. Toivon fiktion pysyvän fiktiona.

Pelkään niin kovasti ydinvoimaonnettomuutta, että en usko edes niitä uutisia, jossa kerrotaan, ettei hätää ole. Että tilanne on hallinnassa. Miksi ne sitten samaan aikaan laajentavat evakuointialuetta ydinvoimaloiden ympärillä?

En haluaisi seurata tiedotusvälineistä tilanteen kehittymistä, mutta seuraan silti. Haluaisin paeta jonnekin kauas pois. Paikkaan tai tilaan, jonne uutiset ydinvoimaonnettomuuksista ei yllä. Kadehdin niitä ihmisiä, jotka tänään saavat täyttää päivänsä häillä, synttäreillä, bileillä, ystävillä ja rakkailla. Olen yksin tänään, kuten aina.

Ehkä puran ahdistusta siivoamalla. Ja sen jälkeen menen saunaan.

Päivän biisi ei voi olla mikään muu kuin Sielun Veljien Laulu.

Kommentit

Nick Van Orten sanoi…
Ajattelin jo eilen ihan samalla tavalla ja tilanne vain pahenee. En luota uutisiin, en varsinkaan suomalaisiin, joissa vain yritetään arvailla kuolleiden määrää eikä haastatella asiantuntijoita, jotka voisivat kertoa mitä tapahtui ja miten. Tai mitä tapahtuisi, jos samanlainen aalto tulisi meille.

Ilmeisesti sitä ei haluta ajatella, joten teeskennellään, että niin ei voi käydä. Ovathan suomalaiset ydinvoimalat turvallisia toisin kuin ulkomailla.
Päivi sanoi…
130 000 ihmistä evakuoitu. Silti WHO puhuu hyvin vähäisistä terveydellisistä seurauksista. Ja radioaktiivista ainetta on vapautunut vain pieni määrä.

Joko japanilaiset ovat ylivarovaisia ja todella tehokkaita tai sitten totuutta ei kerrota. Mielelläni uskoisin tuohon ylivarovaisuuteen.