Koiraihminen?

Silloin tällöin minussa herää koiraihmisyys, vaikka olen kissaihminen ja vaikka pelkään koiria. En mene vapaaehtoisesti koiran lähelle, mutta pelkoni ei estä minua ihastelematta kauniita koiria ja ihastuttavia koiranpentuja. Saksanpaimenkoiran pentu on todella suloinen luppakorvineen. Miten siitä voikin useimmiten tulla niin tylsännäköinen aikuisena!

Viimeaikoina koirafaniutta ovat vakavasti herätelleet suomenlapinkoirat Usma, Seita ja Ainu, joiden elämää olen seurannut Millanin blogien kautta. Elokuva Hachiko sai aikaan sen, että menetin sydämeni japanilaiselle akitalle, sen peruskoiramaisuudelle. Viime kesänä näin junassa koiran, joka kovasti muistutti akitaa, vaikka oli pienikokoisempi. Kävin kysymässä koiran rotua ja sain kuulla sen olevan shiba, myöskin japanilainen koirarotu.

Tänään näin elämäni toisen shiban (kysyin koiran rotua) ja kyllä oli viehättävä koira, pentu vielä. Niin suloinen, että pystyn näkemään itselläni shiba-rotuisen koiran. Selasin shiban rotuyhdistyksen sivut ja totesin, ettei minusta kuitenkaan ole koiranomistajaksi. Rotukoiriin liittyvät vaatimukset kauhistuttavat minua. Luulen, että rodunjalostus ei vielä ole tehnyt shibaa sairaaksi, kuten monen muun koirarodun on käynyt.

Koiraihmisyyteni pysynee kuvitteellisena. Todennäköisesti en hanki koiraa. Jatkan koirien ihailua turvallisesti kadun toiselta puolelta tai valokuvien ja blogien kautta. Ja seuraan mielenkiinnolla, miten tässä vielä käy.

Kommentit

Millan sanoi…
Onpa tosiaan kaunis tuo shiba. Minullekin ennestään ihan tuntematon rotu. Hauskaa kuulla, että meidän karvatit ovat herätelleet koirakuumetta. Lapinkoirat OVAT suunnattoman suloisia ja pehmoisia vekkuleita, mutta kyllä koirista vaan on aika paljon enemmän työtä kuin kissoista - toisaalta tietysti myös enemmän seuraa..No, minä olenkin sekä kissa että koiraihminen :)
Päivi sanoi…
Shiban katse on vastustamaton!
Jannika sanoi…
Mulla on akita. :) Blogissa vilahteleekin usein Rikin kuvia, käy ihmeessä ihailemassa jos kiinnostaa! Tosin poitsu ei oo vielä täyskasvunen, vasta 6kk vanha. :)
Päivi sanoi…
Jannika, onpa ihanan näköinen koira sinulla!