11. kesäkuuta 2010

Kylpyhuoneremontti

Remonttimiehet kävivät tekemässä kylpyhuoneeni esitarkastuksen. Nostivat lattiakaivon kannen ja löysivät sieltä paljon hiuksia. Avasivat vessankannen ja koputtelivat putkia. Ihmettelivät kupruja lattian muovimatossa.

Kysymällä sain tietää, että kylpyhuone pitää tyhjätä pyykinpesukonetta lukuun ottamatta. Tähän olin varautunut. Yllätys oli, että myös eteinen täytyy tyhjätä, jotta he voivat laittaa muovin suojaamaan kotini muita tiloja pölyltä.

Remontin tavoitteena on päästä kosteusvaurioista eroon. Sen siitä saa kun asuu 90-luvun laman aikana rakennetussa talossa. Kaikki työt on tehty halvimmalla mahdollisella tavalla ja elementit ovat mitä sattuu. Lattioiden muovimatot ovat mahdottomia pitää puhtaana ja jopa tuolista jää lattiaan painaumat.

Remontin jälkeen kylpyhuoneeni kiiltelee lattian kaakeleista ja seinien uusista kaakeleista. Saan uuden – metallisen – säilytyskomeron, jonka jalat ovat korkeammat kuin nykyisen puisen. Ovenpielien listat uusitaan. En ole varma, saanko uuden peilikaapin. Uutta vessanpyttyä en saa, sen tiedän.

Remontin valmistuttua pidän kylppäribileet!

2 kommenttia:

Nick Van Orten kirjoitti...

Sama projekti juuri menossa. Tiedoksi vaan, että pöly leviää sitten joka paikkaan, suljettujen ovien taakse, vaatekaappeihin, astioihin. Suojataan toki, mutta ei muovit sitä pitele. Kannattaa peitellä kaikki kirjahyllyt ja sohvat yms. jotta säästyy pahimmalta. Onnea!

Päivi kirjoitti...

Hei Nick, en ollut tajunnut, että pöly tunkee kaikkialle. Olohuoneen ja eteisen välillä ei ole ovea, joten se lienee suurimmassa pölyvaarassa. Kiitos neuvosta!

Näitä remonttia edeltäviä töitä tulee koko ajan lisää, en tiedä, kuinka ehdin maanantaiaamuksi tehdä kaiken. Ja vielä muuttaa siinä ohessa.

Onnea myös sinulle!