9. kesäkuuta 2010

Lomalaisen riemuja

Tämä kesäloman pätkä on aivan toista kuin odotin. Ei rentoa oleilua tai toimettomuutta. Sen sijaan stressiä, ärtymystä ja ”tää on pakko tehdä” –juttuja päivät täynnä.

Maanantaina alkavasta kylpyhuoneremontista en ole saanut muuta tiedotetta kuin että se alkaa. Naapureilta olen kuullut, että kylppärin kaikki kaksi kaappia on tyhjennettävä. Pesukoneen remonttimiehet kuulemma kantavat parvekkeelle.

Jostain syystä kylppärin kaappeihin on kertynyt aikamoinen määrä tavaraa luistimista alkaen. Säilytystilaa asunnossani on melko vähän, joten mielikuvitus on lujilla pohtiessani, mihin kaikki tavarani laitan. Peilikaappi on täynnä erilaisia puhdistumiseen ja kauneudenhoitoon liittyviä purnukoita, muovipulloja ja tuubeja. Niistä suurimman osan heittänen pois, koska ovat melko varasti nähneet parasta ennen päivän aikoja sitten.

Mitään ns. väistötilaa ei kylpyhuoneelle ole esitetty. Naapureilta kuulin, että saunan yhteydessä oleva pesutila ja vessa toimivat hätävarana. Yksi naapureista kertoi, ettei uskalla enää aamuisin juoda kahvia, koska inhoaa vessaan jonottamista.

Olen onnekas, koska voin ja saan muuttaa sisareni asuntoon remontin ajaksi. Muuton suunnittelu on kovasti alkutekijöissään.

Osku-kissa ei tule kanssamme. Se saa viettää riemukkaita hetkiä veljensä Oton kanssa siirtolapuutarhamökissä. Yläkerrassa alkanut kylppäriremontti porauksineen olisi hyvä syy viedä Osku jo nyt pois, mutta emme malta luopua sen seurasta. Ehkä pitäisi, sillä porauksen melu särkee korviani. Mitä se tekeekään herkkäkuuloiselle kissalle?

Melun takia kotona oleminen on lähes sietämätöntä. Kun siihen yhdistää veden tulon yllättävän katkaisemisen, on jäljellä vain yksi ratkaisu. Unohdan tehtävät työt, teen ne vasta illalla. Lähden ulos kaupungille nauttimaan kesäpäivästä.

1 kommentti:

Millan kirjoitti...

No, voi kökkö. Mikään ei pilaa lomatunnelmaa tehokkaammin kuin tuommoiset tympeät pakkohommat. Toivottavasti jäljellä olevat lomapäivät tuovat mukanaan iloisempiakin yllätyksiä.