18. kesäkuuta 2010

Tyttöjen eliminointi

Kiinassa on maakuntia, joissa syntyy 130 poikaa 100 tyttöä kohden.

Kun kohdussa kasvaakin tyttö, tehdään abortti. Täsmähedelmöityshoidossa voi varmistaa lapsen sukupuolen. Jos lapsen sukupuoli selviää vasta syntymässä, saattaa tyttölasten kuolleisuus olla yllättävän korkea. Näin kertoo viimeisin Kehitys-lehti sivuilla 22-23.

Lehden mukaan kyse ei ole pelkästään köyhyydestä, tietämättömyydestä tai koulutuksen puutteesta – täsmähedelmöityshoito on varakkaan ja koulutetun väestönosan keino oikean sukupuolen takaamiseksi.

Intialaisen sanonnan mukaan tytön kasvatus on kuin kastelisi naapurin puutarhaa. Kulttuureissa, joissa suku jatkuu ainoastaan miessukupuolessa, poikien syntyminen on välttämätöntä. Tytöt eivät hyödytä omaa sukua, siksi heitä ei haluta.

Luin aamulla loppuun Parvekejumalat. Lukekaa tekin Parvekejumalat. Sen jälkeen voimme keskustella mm. siitä, mihin naisasialiikettä tarvitaan. Tai naisen seksuaalisuuden vaarallisuudesta. Tai vapauden puutteesta tai liiasta vapaudesta. Tai uskonnosta.

2 kommenttia:

anna kirjoitti...

onneksi tuo vauvan sukupuolen ennakkoon valita taitaa olla pikkuhiljaa vähenemässä. jostain luin/kuulin telkkarista, että esimerkiksi kiinassa on alettu arvostaa tyttövauvoja jopa enemmän kuin poikia. kun lasten määräkin on rajoitettu, ovat tytöt alkaneetkin olla toivotumpia. he kun jäävät usein lähistölle hoitamaan vanhenevia vanhempiaan, pojat taas keskittyvät uraan ym.

Päiväkävelyllä kirjoitti...

Kiinassa ja Intiassa tyttöjen eliminointi abortin avulla tai vastasyntyneen murhalla ovat lailla kiellettyjä asioita. Kuinka paljon se auttaa ajan myötä, jää nähtäväksi.

Kehitys-lehden mukaan vuonna 2020 Kiinassa on 24 miljoonaa miestä ilman omanikäistä naista.