27. kesäkuuta 2010

Summertime

Voi olla, että lapsena pidin juhannuksesta. Poltimme kokkoa, paistoimme makkaraa, yleensä järven toisella puolella. Kohtakalliolle matkasimme soutuveneellä. Yllättävän rentoja kuvia on kertynyt näistä lapsuudenjuhannuksista valokuvakansioihin.

Teininä vietin juhannusta Aulavalla. Voisin vannoa, että siellä esiintyi joka juhannus ajan kovin kotimainen bändi Hurriganes. Tsekkasin kerran asian Hurriganesin keikkakalenterista, eikä muistikuvani sen mukaan pitänyt paikkansa. Aion silti pitää muistoni.

Vanhempien ja kodin vetovoima on ollut juhannuksen aikaan suuri. Äitini syntymäpäivän osuminen juhannuksen aikoihin on vaikuttanut tähän suuresti. Opiskeluaikana vietin vain yhden juhannuksen kaupungissa. Joimme niin paljon ja hauskaa oli.

Tämän juhannuksen olen viettänyt Helsingissä. Ei ollut ensimmäinen kerta eikä siksi jääne. Pidän siitä, että kaupungissa minun ei ole pakko viettää juhannusta. Pidän autiommasta kaupungista, joka näyttää puhtaammalta ja raikkaammalta kuin tavallisesti.

Juhannuksen ainut ja oikea biisi on Janis Joplinin esittämä Summertime. Sitä kuuntelimme jo 70-luvulla juhannuksena ja jotenkin se liittyy erityisesti äitiin.

Ei kommentteja: