Kasvispastaa kahdelle

Tyttäreni kävi pari viikkoa sitten Oslossa. Siellä hän oli syönyt maailman parasta pizzaa, Vesuvius-nimistä, eräässä ravintolassa. Pizzassa oli ollut rucolaa, mozzarella-juustoa ja tomaattikastiketta.

En tiedä, oliko hän tutustunut tähän kasvispastaan Oslossa käydessään, mutta hän ideoi kasvispastan rakennusaineet sieltä palattuaan.  Kokkina lisäilin rakennusaineisiin jotain mielestäni tarpeellista.

2 tomaattia tai 6-8 luumu-, kirsikka- tai helmitomaattia
pieni kukkakaali
100 g kesäkurpitsaa
1 pieni valkosipulinkynsi 
1 kasvisliemikuutio
tilkka öljyä
½ pikkulusikallista suolaa
1 pikkulusikallinen sokeria
1 prk pesto rossoa (190 g)
1 prk creme fraichea
kierremarkaroonia
rucolasalaattia.

Pilko ja huuhtele ensin kukkakaali. Pehmitä kukkakaali joko keittämällä sitä hetken tai höyryttämällä. Huuhtele ja pilko tomaatit ja kesäkurpitsa. Laita kattilaan tilkkanen öljyä ja lisää joukkoon tomaatit ja kukkakaali. Pilko valkosipulinkynsi ja heitä kattilaan. Anna hautua hetken. Lisää kasvisliemikuutio, suola ja sokeri.

Laita kierremakaroni kiehumaan.

Lisää kasvisten joukkoon pesto rosso ja hetken päästä creme fraiche. Sekoita.

Kun makaroni on valmista, kaada keitinvesi pois ja lisää makaroni kattilaan, jossa kasvikset ovat hautumassa. Sekoita ja ruoka on valmista nautittavaksi.

Kovin kaunista ruoka ei ole, joten siitä ei ole valokuvaa. Lautaselle lisättävä rucola parantaa ruoan näyttävyyttä ja tuo oman lisänsä tähän pehmeän ja samalla voimakkaanmakuiseen ruokaan.

Kommentit