23. marraskuuta 2009

Broileria vegetaristille

Tyttäreni on vegetaristi, joka syö broileria. Koska broileri ei niin kovasti ole minun makuuni, kehittelen broileriruokia, joista minäkin voisin pitää. Viimeisin ja tyttären kovasti kehuma kokeilu oli uunibroileri ja kasvikset. Yhdistin siihen kaksi reseptiä: paahdetut kasvikset ja uunibroileri.

Jotta muistasin tulevan jouluruokamme reseptin myös jouluna, kirjaan sen tähän. Kyse on kahden hengen annoksesta.

  • 2 broilerfilettä
Mausteseos

  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • 1 rkl sinappia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl currya
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1 tl timjamia
Kasvikset
  • 1 punasipuli
  • 2 paprikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 Maggi kasvisliemikuutio
  • 0,5 tl timjamia
  • 0,3 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl juoksevaa Beceliä
Valmista ensin broilerin mausteseos. Kieritä broilerin fileet mausteseoksessa ja jätä ne siihen maustumaan. Lohko punasipuli ja paprikat ja hienonna valkosipuli ja laita ne kulhoon. Ripottele päälle timjami, mustapippuri ja muserrettu kasvisliemikuutio. Loraus Beceliä päälle. Sekoita kaikki keskenään, vaikka käsin.

Laita broilerin fileet voideltuun uunivuokaan ja kaavi mausteseos niiden päälle. Lorauta vielä soijakastiketta niille. Laita kasvikset vuokaan broilerin ympärille.

Kypsennä ruokaa uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Ensimmäisen 20 minuutin jälkeen vuoka kannattaa peittää foliolla, etteivät kasvikset kärvenny.

Nautitaan riisin kanssa hyvässä seurassa.

Ei kommentteja: