Rakkaus kaiken tappaa

Toisella katsomiskerralla huomioni kiinnittyi enemmän Harper’s Islandin puutteisiin kuin ensimmäisellä kerralla. Kesällä seurasin sarjaa ihmeissäni, koska en ollut nähnyt sarjasta mainoksia. En sarjan alkaessa tiennyt että kyse on murhasarjasta, edes sarjan myöhäinen ajankohta ei antanut minulle tästä viitteitä. Niinpä katselin viitenä iltana viikossa häävieraiden kuolemia, pelkäsin ja jännitin – ja tykkäsin kovasti.

Koska tiesin sarjan tapahtumat, yritin toisella katsomiskerralla löytää viitteitä, joiden avulla murhaajan olisi voinut päätellä. Mutta ei niitä ollut. Wakefieldin tekemiä murhia ei perustella, murhille ei tunnu olevan mitään syytä. Henryn tekemiä murhia perustellaan perimällä. Tottahan murhaajan lapsi on murhanhaluinen! Tieto siitä, että oikeiden vanhempien henkilöllisyys on salattu, suututtaa. Mutta tarvitseeko sen takia tappaa häävieraat? Ei kai se heidän vikansa ollut.

Isä ja poika olivat suunnitelleet tappavansa häävieraat, jokaisen. Minulle ei selvinnyt, mikä oli heidän yhteinen motiivinsa. Pojan yksityinen motiivi oli rakkaus, mutta sen hän salasi isältään.

Kun murhien käsittämättömyyteen lisätään viimeisen jakson onttous, ei sarjaa kokonaisuutena voi pitää laadukkaana. Katsoin sen kuitenkin kaksi kertaa, sillä murhien kammottavuudessa ja mystisyydessä oli jotain kiehtovaa. Lisäksi pidin joistakin henkilöhahmoista kovasti. Cal ja Chloe olivat sarjan rakastavaiset, joiden true love koitti molempien kohtaloksi. Trish oli säteilevän kaunis morsian, rakastunut ja rakastava. Trishiä näytellyt Katie Cassidy esittää Supernaturalissa Rubya. Myös siinä roolissa hän tekee säkenöivää työtä.

Kuvassa Katie Cassidy vaaleana Rubyn tyyliin.
Kommentit

Ofelia sanoi…
Minä olen nähnyt sarjan vain kerran, nyt kun se tuli televisiosta. Minusta se oli harvinaisen tylsä - odotin siltä nimittäin aika paljon. Jossain sarjan keskivaiheilla alkoi hieman kiinnostaa, mutta muuten jännitystä ei ollut nimeksikään. Lisäksi henkilöt käyttäytyivät täysin typerästi ja motiivit murhille oli kyllä enimmäkseen huonosti keksitty.

Harmi homma, koska syksyyn olisi kyllä sopinut yksi kunnon jännityssarja.
Melody sanoi…
Harper's Islandin Abbya näyttelevä Elaine Cassidy on huomattavasti parempi Naisten paratiisissa. Rooli taitaa olla sopivampi, Abby kun aukoo suutaan kuin kala kuivalla maalla ja käyttäytyy vain kömpelösti. Muistan nauraneeni, että miten ihmeessä tätä sarjaa voidaan mainostaa tällä naisella. Katherinessa on aitoa luonnetta, jonka Elaine kyllä tuo esiin.

Olen muuten täysin samaa mieltä, Katie Cassidy on Trishin roolissaan kerrassaan upea. Kaikkea, mitä morsian vain voi olla.
Päivi Erkkilä sanoi…
Melody, olen kanssasi täysin samaa mieltä!