Elämä tauolla

Näillä pakkasilla en halua liikkua ulkona kuin minimin. Töihin, kauppaan ja kotiin. Jatkuva sisälläolo tylsistyttää. Kaipaan liikkumista ja ulkona olemista. Työmatkoja en ole kävellyt tänä vuonna kertaakaan. Siihen on ollut joko liian kylmä tai liian liukasta. Tämä liikkumattomuus veltostuttaa, ei vain fyysisesti, vaan myös henkisesti.

Jyrki Siukosen tutkimus Muissa maailmoissa. Maapallon ulkopuolisten olentojen kulttuurihistoria on vieläkin kesken. Siukonen käänsi teosta varten useita tekstejä, muun muassa Voltairen tarinan Mikromegas, jossa siriuslainen ja saturnuslainen vierailevat maapallolla. Hauskaa tekstiä, josta tiedän nauttivani. En vain jaksa lukea.

Katson televisiota, tv-sarjoja, elokuvia, dokumentteja ja uutisia. Aloitan urakan Neiti Marplella, jonka aikana on hyvä ottaa päikkärit. Herättyäni ehdotan tyttärelleni, että eikös katsottaisi jotain. Aloitamme edellisyön Torchwood-jaksolla. Ensimmäinen tuotantokausi on nähty ja huomenna aloitamme toisen kauden jaksojen katsomisen. Sen jälkeen Heroesia, Supernaturalia tai elokuvia tai jotain muuta. Tänään Torchwoodin jälkeen ensin Päätön ratsumies ja sen jälkeen Kill Bill vol. 1 ja 2. Mutta kaikki nämä olen nähnyt ennenkin.

Ylen Naisia kaupungilla on loistava piristys näihin jo nähtyihin. Käsikirjoitus on räväkkä ja suorapuheinen. Ehkä juuri siksi naiset ja miehet sarjassa tuntuvat uskottavilta ja todellisilta.

Outoa on, että pakkanen on vaikuttanut myös kissaamme. Sitä ilmeisesti hermostuttaa sisällä olo, onhan se tottunut nautiskelemaan ulkoilmasta parvekkeella. Kovalla pakkasella ei kissa siellä viihdy. Tai sitten jokin muu on syynä, mutta kissamme hyökkäsi eilen tyttäreni kimppuun ja tänään minun. Istuin nojatuolissa ja kissa tuli minua tervehtimään. Juttelin sille, en silittänyt. Varoittamatta se hyökkäsi kimppuuni. Puri ja raapi oikeaa kättäni – raivoissaan, kuten sillä on tapana.

Teki mieli välittömästi viedä kissa eläinlääkärille nukutettavaksi. Murhanhimoni lauhtui nopeasti, mutta en kaveeraa kissani kanssa. Ruokin ja siivoan hiekat. En silitä enkä juttele.

Tuntuu kuin elämäni olisi tauolla pakkasten vuoksi. Tunnen olevani toukka, joka odottaa oikeaa hetkeä ja lämpöä kuoriutuakseen. Toivottavasti se hetki on pian.

Kommentit

Sisyfos Kivi sanoi…
Löytyisikö täältä virkistystä :)
http://www.docpoint.info/
Sooloilija sanoi…
Täälläkin joka ilta aion lähteä kävelylle, mutta ei, en saa lähdetyksi, edes vartiksi. On niin kylmä. Sisälläkin palelee.
Niinpä sitä kääriytyy sohvalle, kirja mahan päällä, mutta silmät katsovat tv:stä kaikenlaisia ohjelmia. Myös Frendit ja Simpsonit, lasten kanssa..

Milloin alkaisi elämä !?

(kissakommenttia laitoin siihen vanhaan kissapostaukseen)
Päivi sanoi…
Metro-lehti lupailee pakkasten jatkuvan helmikuun loppupuolelle. Niin pitkäksi ajaksi en voi/halua laittaa elämääni tauolle.

DocPoint varmasti piristäisi. Kiitos vinkistä, Sisyfos Kivi!

Sooloilija, kuinka monennetta kertaa katsot Frendejä? Olen varma, että on olemassa myös uusia hyviä tv-sarjoja, Frendien ja Sinkkuelämän ei tarvitsisi viedä niiltä ohjelma-aikaa.

Elämän olisi kai parasta alkaa nyt.
Sooloilija sanoi…
Päivi, no vuorosanathan niistä jaksoista jo ulkoa osaa, mutta lapseni ovat tulleet siihen ikään, että heille Frendit on ensi kierroksella. He aina ihmettelevtä kun tiedän mitä missäkin jaksossa tapahtuu. Kyllästyttää juu, mutta tv pauhaa tässä olohuoneessa Frendejä joka ilta. Paitsi silloin kun olen yksin kotona, en katso vahingossakaan..

Ja miksi ne Sinkkuelämän jaksotkin taas näytetään uudestaan! Käsittämätöntä. Sitten ne tulevat taas ensi kesänäkin kun Salkkarit on tauolla. Siinä tilalla, vaikkei olisi yhtään alle 15-vuotiaiden matskua sekään sarja..

Purnaan montaa uusintaa, mutta myös uusia sarjoja. ovat niin huonoja! Miksi! Kielsin meidän perheeltä sen järkyttävän matkaohjelman Alanyasta. Ajattele, sekin tulee maanantaista perjantaihin klo 19! Yhden jakson perusteella se oli täynnä suomalaisia juoppoja ja muita juntteja matkalla Turkissa! Noloa, niin noloa!!! Tuon perusteella en aio ikinä matkustaa Turkkiin.

Oioi, nyt purnasin. Ihan turhaan täällä, mutta sattui sellainen vaihde päälle..
Päivi sanoi…
Jätin suosiolla Matkaoppaat väliin. Kuulemani perusteella se oli herättänyt katsojissa enimmäkseen myötähäpeää. Hyvän markkinointikampanja ohjelmalla oli ollut, koska sitä ekaa jaksoa oli katsottu todella paljon.

Olohuoneessamme valtikka on minulla, mutta joskus teen kompromisseja ja katsomme, mitä tytär haluaa. Häntä ei tosin tv-ohjelmat kovin paljoa kiinnosta.