Missä junat kääntyvät?

Olin tämän päivän uutispimennossa. Aamuhesarin jälkeen en käynyt Hs.fi:ssä enkä tsekannut stt:n uutisia. Olin juuri päättänyt katsoa yhden tallentamani elokuvan kun katsoin kelloa. Ahaa, puoli yhdeksän. Pitääpä katsoa uutiset.

Ja niin sain tietää itsestään liikkuvista kaksikerroksisista junavaunuista, jotka haluavat osallistua neuvotteluun. Ja sain kuulla, että rakennus jossa kyseinen neuvotteluhuone sijaitsee, on tehty kestämään seikkailun- tai neuvottelunhaluisia junavaunuja.

En tiedä, olisinko mitenkään pärjännyt ilman näin absurdeja uutisia.

Jos tällaiset asiat ovat totta ja kai ne ovat, kun kerran Ylen uutisissa asia kerrottiin, niin mihin tarvitaan mielikuvitusta? Vanha sanonta, jonka mukaan todellisuus on tarua ihmeellisempää, pitänee paikkansa tarinasta riippumatta.


Pasi Ilmari Jääskeläisen novelli ”Missä junat kääntyvät” vaikuttaa tämän päivän uutisen valossa tosiasioiden raportoinnilta, vain hieman mielikuvituksella maustettuna. Novelliin voi tutustua Jääskeläisen novellikokoelmassa Taivaalta pudonnut eläintarha.

Kommentit

Jenni sanoi…
Hyvä vertaus: eiliset uutiset olivat kyllä yhtä absurdeja kuin tuo kirja. Ja se on hyvä kirja, oli jopa tämän realismin ystävän mielestä. Minulle on jäänyt erityisesti mieleen juuri tuo Missä junat kääntyvät.

Oletko lukenut Jääskeläisen Lumikko-kirjaa? Suosittelen!
Päivi sanoi…
Jenni, olen toki lukenut Lumikon. Pidin kirjasta kovasti, sen ratkiriemukkaasta alusta alkaen.