Omat mielipiteet

Jussi Halla-aho kanteli Julkisen sanan neuvostolle, koska A-talk ohjelmassa 30.10.2008 oli käytetty väärin sitaattia hänen blogistaan. Kantelussaan Halla-aho sanoi: "Lauseen siteeraaminen kantelijan mielipiteenä on valheellista uutisointia ja tarkoituksellista mustamaalaamista". Julkisen sanan neuvosto oli sitä mieltä, että sitaattia oli käytetty oikein eikä se antanut väärää kuvaa Halla-ahon blogista.

Olen nyt ihmetellyt tätä pari päivää. Minusta on omituista, että bloggaaja ilmoittaa, etteivät blogissaan ilmaistut mielipiteet ole hänen mielipiteitään. Luulin, että Halla-aho osaa kirjoittaa niin, että tekstistä selviää, kenen mielipiteestä on kysymys. Tämä kai on niitä asioita, jotka koulussa opetetaan jo ala-asteella. Tieteellisessä tekstissä on hyvin tärkeää osoittaa, kenen mielipiteistä, tutkimustuloksista on kyse. Filosofian tohtorin luulisi olevan oikein hyvä tässä.

Mutta ehkä blogin kirjoittaminen on niin vaikeaa, ettei siinä pysty erottamaan omia mielipiteitä muiden mielipiteistä.

Siltä varalta, että asia ihmetyttää, ilmoitan, että tässä blogissa esille tuomani mielipiteet ovat omiani, ellen ole toisin ilmoittanut. Mielipiteisiini olen saanut vaikutteita kaikesta kokemastani, näkemästäni, kuulemastani ja lukemastani. Siten mielipiteeni eivät täysin originaaleja ole, mutta eipä taida kenenkään muunkaan olla.

Kommentit