Hauskaa juhannusta!

Vietän juhannuksen kaupungissa. Yleensä olen matkustanut maalle vanhempieni luokse, koska äitini syntymäpäivä on juhannuksena ja koska lomani on alkanut. Tänä vuonna lomani alkaa vasta viikko juhannuksen jälkeen ja ajattelin onnitella äitiäni vain kortilla ja puhelulla.

Lapsena juhannuskokon polttaminen oli jännittävä tapahtuma. Soudimme (isä souti) veneellä järven toisella puolella olevalle Kohtakalliolle, jossa poltimme kokon ja käristimme makkaraa. Yhteen soutuveneeseen mahtui koko seitsenhenkinen perhe. Kun me lapset kasvoimme suuremmiksi, tällaiset veneretket eivät enää olleet mahdollisia. Juhannuskokkoa alettiin polttaa kotitalomme rannassa.

Vanhemmat rakensivat talon keskustaan ja juhannuksesta meni fiilis. Grillasimme pihalla, mutta ei se ole sama asia. Järvelle ei menty soutelemaan eikä juhannuskokosta ollut tietoakaan.

Kaupunkijuhannuksia olen viettänyt muutaman, yhden Tampereella, yhden Espoossa ja loput Helsingissä, yhteensä varmaan viitisen juhannusta. Tulevalle juhannukselle minulla ei ole suunnitelmia. Ehkä teen jotain tai sitten en.

Hauskaa juhannusta!

Kommentit

Tuija sanoi…
Hauskaa kaupunkijuhannusta sinnekin. Täällä ei juhlita, töihin pitää huomenna mennä. Kaupatkin ovat auki yhdeksään.
Päivi sanoi…
Ei ihan kuullosta juhannukselta.