Joulutaika

On jouluaattoa edeltävä yö.

Keskiviikon tavoitteena oli tehdä ostokset niin, ettei jouluaattona tarvitsisi enää käydä kaupassa. Illan mittaan kävi ilmi, että olin ostanut itselleni litran maitoa joulupyhiksi. Ei taida riittää. Muitakin unohduksia ilmeni.

Tiistaina ohjelmassa oli joululaatikoiden teko. En löytänyt valmista lanttuhaudetta, joten jätin lanttulaatikon väliin ja keskityin porkkanalaatikon tekoon. En tiedä minne ajatukseni karkailivat, mutta ei siitä meinannut tulla mitään. Vesi ei imeytynyt riisiin ja lisäsin maidon ennen aikojaan. Pidin laatikkoja uunissa 40 minuuttia ennen kuin huomasin, ettei uuni ollut päällä. Valmiit laatikot otin uunista 23.40. Minulla oli pahat aavistukset ja olin oikeassa: maku oli vetinen. Voi olla, että oppisin tekemään porkkanalaatikkoa, jos harjoittelisin. Tai voi olla, että ensi jouluna ostan valmiit laatikot.

Jouluaaton kiihkon ja jännityksen aion jättää väliin. Kun lähdemme sisareni luokse viettämään joulua, jätän kiivauteni kotiin, otan mukaan vain ystävällisyyteni ja seurallisuuteni. Ja pysyn rauhallisena. Siinä on minun joulutaikani.

Hauskaa, ihanaa ja taianomaista joulua!

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Hyvää Joulua Päiville! "Mä sydämeeni joulun teen..." Siitä päätöksestä se syntyy, joulun tunnelma. Delilah
beettiska sanoi…
Oikein hyvää Joulua!
Sooloilija sanoi…
Oikein lämmintä Joulunaikaa!