Kierrätysmusiikkia

Katsoin, tai oikeastaan kuuntelin, linnan juhlia. Musiikista sanottiin, että siinä on kierrätysteema. Höristin korviani siinä vaiheessa kun Rihannan Umbrella alkoi soida. Kierräytskappaleeksi sen teki toimittajan mukaan se, että kuuluisa saksalainen bändi Baseballs on kierrättänyt jonkin vanhan biisin. Ei se Umbrella niin kovin vanha ole, vuodelta 2007.

Etukäteen olin lukenut Michael Jackson –blogista, että linnassa soitetaan Jackson Fiven Blame it on the Boogie ja Michael Jacksonin Bad. Olisi ollut mielenkiintoista kuulla Kaartin combon revittelevän Badin tahtiin, mutta sitä ei tv-lähetyksessä kuultu. Combon versio Blame it on the Boogie toimi oikein hyvin.

En löytänyt YouTubesta mieleistäni videota Michael Jacksonin Badista. Niinpä tässä soi Rihannan Umbrella. Sitä paitsi pidän Rihannan Umbrellasta enemmän kuin Baseballsin coverista.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Kauhean suomalaista musiikkia.

- Prospero
Päivi sanoi…
Mitäpä sitä itsenäisyyspäivänä suomalaista musiikkia soittamaan - linnan juhlissa. Paitsi tulihan sitä. Paratiisi, Doris, Vähän ennen kyyneleitä ainakin.
Neo sanoi…
Okei, onhan se Baseballskin jollain tasolla viehättävä, mutta... kyllä se Rihanna on silti vaan parempi. Ei voi mitään.
Sooloilija sanoi…
Minäkin kiinnitin huomiota siihen, että toimittaja ei ehkä tuntenut Umbrellaa ja Rihannan versiota, tai ei ehtinyt kommentoida tarkemmin.

Yleensäkin juhlien kommentaattorit olivat jotenkin hukassa, aina kun puhuivat, puhuivat toistensa päälle. Hanna Sarén puhui hiirulaisäänellä ja hän ei päässyt tarpeeksi ääneen kommentoimaan pukuja, aina toinen kommentaattori jyräsi hänet esittelemällä jonkun tuikituntemattoman takahikiän kaupunginjohtajan..

Musiikki näytti purevan tanssilattialla pyörähteleviin. Solisti oli hyvä, mutta nimi ei jäänyt mieleen.