2. huhtikuuta 2009

Nyt onnistun!

Vuosien varrella minua on useaan otteeseen kehotettu lopettamaan tupakointi. Opiskeluaikana ahkerin huomauttelija oli Veltto Virtanen, joka jaksoi huomauttaa asiasta joka kerta minut nähtyään. Isäni inhoaa tupakointia sen terveysriskin vuoksi, mutta säästäväisenä miehenä häntä ahdistaa myös rahan hukkaan laittaminen. (Missä se hukka on?) Silti hän on vain muutaman kerran huomauttanut minulle tupakoinnista. Nykyään ahkerin huomauttelija on tyttäreni, joka mainitsee asiasta miltei päivittäin. Tänään huomauttelijana oli Paavo Lipponen, joka ensin heristettyään minulle sormeaan sanoi: "Ajattelin tässä, että siitä on varmaankin 40 vuotta kun viimeksi tupakkaa poltin". Vastasin Lipposelle, että olen juuri tänään aloittanut kuurin tupakoinnin lopettamiseksi.

Samaisella Champix-lääkkeellä lopetin tupakoinnin 1.7.2007. Lopettaminen oli helppoa ja hauskaakin todella mielenkiintoisten unien ansioista. Champixin sivuvaikutuksena kun ovat "poikkeukselliset" unet. Harmi vain, että en pystynyt olemaan tupakoimatta kuin lähes viisi kuukautta. Silloin halusin lopettaa terveydellisistä syistä: söin rytmilääkettä sydämen hillittömän hakkaamisen rauhoittamiseksi normaaliksi. Tupakointi rasittaa erityisesti sydäntä. Tupakoinnin lopettaminen auttoi ja pian saatoin lopettaa Emconcorin käytön.

Nyt haluan päästä eroon riippuvuudesta, joka rytmittää ja hallitsee elämääni tiukasti. Mukana ovat toki myös terveydelliset ja taloudelliset syyt. Enkä halua enää haista vanhalle tuhkakupille, kuten ystäväni asian ilmaisi.

Uskon, että nyt onnistun ja olen innoissani!

3 kommenttia:

Karpalo kirjoitti...

Tupakoinnin lopettaminen minkä ikäisenä tahansa on ihan mahdottoman kannattavaa, kaikilla mahdollisilla mittareilla mitattuna. Tsemppiä matkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö se hypnoosi auttanutkaan?

Päivi kirjoitti...

Hypnoosi ei auttanut. Joten nyt sitten toinen keino. Champix on auttanut aikaisemmin, joten uskon siihen myös tällä kertaa.