Tästäkö se alkaa?

Keskiviikko, 15.4.2009, ensimmäinen kokonainen päivä ilman tupakkaa. Välillä tekee tupakkaa todella paljon mieli, mutta se unohtuu melko nopeasti – palatakseen pian. Kuinkahan kauan tupakkaa tekee mieli?

Muuten ollut oikein hyvä päivä. Loma. Tytär matkoilla, poissa kotoa sunnuntai-iltaan asti. Hyvää fiilistä ja musiikkia, hyviä kirjoja ja elokuvia. Tarvitsin tällaisen yksin vietettävän päivän, mutta yksi päivä riittää. Ja tänäänkin ajattelin pitää bileet. Kävin alkossa ostamassa kuohuviiniä ja punaviiniä, kaupasta olutta. Suunnittelin soittavani ystävilleni, että näin hullun fiiliksen yltiöpäisenä päivänä on hyvä juhlia yhdessä.

En tehnyt sitä. Päivä ei sittenkään ollut oikea. Minua väsytti. Perjantaisesta siivouksesta on jo aikaa ja se näkyy ym. mahdollisia selityksiä ja tekosyitä. Tärkein oli kuitenkin se, että pelkäsin, ettei ketään tule näin lyhyellä varoituksella. En kestänyt pettymystä, jota ei ehkä olisi tullutkaan! Että voi olla huono syy! Taidankin olla oman elämäni pelkuri! Mutta en pelkästään sitä.

Kommentit

Karpalo sanoi…
Mulla tupakkaa teki mieli vuoden, joka päivä. Siitä se sitten pikkuhiljaa helpotti.

Uskotko että pystyt olemaan polttamatta kun otat alkoholia?
Päivi sanoi…
Rankka vuosi siis edessä. Sisareni väitti, että kestää viisi vuotta päästä eroon tupakasta.

Alkoholi ja tupakka hyvässä seurassa on ollut hyvä ja toimiva yhdistelmä. Luulen kuitenkin, että voin olla polttamatta. Eihän tästä lopettamisesta ole mitään järkeä muuten.