9. huhtikuuta 2009

Terveisiä Facebookista


Hyvä Pentti Otto Koskinen,

emme enää halua sinun olevan Facebookin jäsen. Erotamme sinut, koska kirjoituksesi ja valokuvasi loukkaavat uskontoa ja ovat liian poliittisia.

Ei, Pentti Otto Koskinen ei saanut tuollaista viestiä. Eikä mitään muutakaan viestiä. Mutta Facebookin käyttäjä hän ei enää ole.

Pentti Otto Koskinen on performanssitaiteilija. Facebookissa hänellä oli valokuvia mm. performanssistaan Mika Aalto-Setälä imettää haavoistaan. Ehkä se loukkasi uskontoa.

Pentti Otto Koskinen perusti Facebookiin ryhmän "Mainostoimisto pyytää anteeksi". Lisäksi hän teki asiaan liittyen videon. Se oli kai liian poliittista.

Tätähän Facebook on. Viharyhmiä saa olla eikä niitä saada poistettua. Rajoja koettelevaa taidetta Facebook ei kuitenkaan suvaitse. Eikä kannanottoa politiikkaan silloin, kun se ei ole konsensuksen mukainen.

Facebookin käyttäjäehdoissa sanotaan näin:
Ymmärrät ja hyväksyt, että Yritys voi tarkistaa Sivuston ja harkintansa mukaan poistaa (ilmoittamatta) Sivuston Sisällön tai Käyttäjän Sisällön mistä tahansa syystä tai ilman syytä, mukaan lukien Käyttäjän Sisältö, joka Yrityksen harkinnan mukaan on tämän Sopimuksen tai Facebookin menettelyohje -sivun ohjeiden vastaista tai jota voidaan pitää loukkaavana, laittomana, muiden oikeuksia loukkaavana, muita vahingoittavana tai muiden turvallisuutta uhkaavana.

Menettelyohjeita lukemallakaan en ymmärrä, miksi Pentti Otto Koskinen suljettiin pois Facebookista.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hau Päivi! kiitos blogista,tiedätkö ketä on "me"?
terv.utelias

Päivi kirjoitti...

En ole varma "meidän" henkilöllisyydestä. Käsittääkseni kyse on Facebookin toimituksesta.

Päivi kirjoitti...

Oikeasti Pentti Otto Koskinen ei saanut mitään ilmoitusta Facebookilta. Hänet vain poistettiin Facebookista ilmoittamatta mitään. Kirjoittamani viesti oli kuvitteelinen, olisi pitänyt ilmaista asia selkeästi.