Kenen joukoissa seisot?

Väsymystä. Ahmimista.

Velttouden kompensoimiseksi olen tehnyt tilastoja omistamistani elokuvista. Palasin myös kirjanpitoni pariin, vaikka päätin luopua siitä. Miksi minun pitäisi kirjata kaikki menoni ja tuloni ylös luokitettuina ne eri kriteerien mukaan? Koska saan sitä kautta paljon tietoa elämästäni jälkikäteen. Rahankäytön seuranta on yksi keino pitää päiväkirjaa. Tiedän, koska olen mitkäkin vaatteet, elokuvat, kodinkoneet ostanut. Tiedän, koska olen ollut ystävien kanssa ulkona, tiedän myös keiden kanssa.

Silti ajattelin, että vien vain nämä nykyiset kuitit kirjanpitooni. Sitten lopetan. Kirjanpito vie aikaa tuhottomasti, eikä minulla ole siihen aikaan. Kyse on valinnasta. Mieluummin luen, kirjoitan, katson elokuvaa tai tv-sarjaa. Ja joskus on koti siivottava.

Tarkoitukseni oli kuitenkin toivottaa blogiystävilleni Hauskaa Vappua!

Yhteiskunnan jännitteet tuntuvat lisääntyvän. Työelämän muutoksiin liittyvät kiristyvät saavat aikaan yllätyslakkoja ja vastakkainasettelua: me vastaan ne. Työntekijät vastaan pomot. Lakkoilijat vastaan työnantajat. Lakkoilijat vastaan bussia turhaan odotelleet. Lakkoilijat vastaan tyhjentyneet leipähyllyt.

Kevään lakot ovat ärsyttäneet monia. Se on lakon tarkoitus. Olen törmännyt lukuisia kertoja hyvin kielteiseen suhtautumiseen lakkoihin. "Ne pitäisi kieltää. Kyse on vain rahanahneudesta. Lakkoilijat horjuttavat hyvinvointia ja pilaavat Suomen maineen."

En ajattele noin. Ihmettelen itsekkyyttä, jossa kielletään toiselta omien oikeuksien ajaminen. Ihmettelen sitä, että solidaarisuuden tunteminen on vaikeaa.

Etsin tänään vappumusiikkia. Tänne valitsin Agit-Propin Kenen joukoissa seisot?. Pidän sen vastakkainasettelusta – jonka aika ei todellakaan ole ohi – ja yhteisöllisyydestä. Aivan samaa mieltä en laulun sanomasta ole, mm. väite puolueettomista humanisteista on aina loukannut minua. Siitä huolimatta, olkaa hyvät!Hauskaa Vappua!

Kommentit

R. E. Dessutom sanoi…
Kiitos. Hyvä musiikkivalinta.
Mymskä sanoi…
Kiitos, ja hyvää Vappua sinnekin!
Musiikki on parasta vappumusiikkia, ehdoton klassikko. Eikä sen sanoma ole vanhaksi mennyt.
Tuija sanoi…
Kiitos vappumusiikivalinnasta. Se soikin nyt päässäni koko päivän, mikä sopii oikein hyvin. Hauskaa vappua sinullekin!
Millan sanoi…
Sinäpä sen osuvasti sanoit ja musiikkivalinnastakin tuli nuoruus mieleen :)