Oopperan kummitus ja Faust

Kävin Kirjasto 10:n synttäreillä. Vihdoin viimein hyllyssä oli Gonoudin ooppera Faust. Ei minua oopperan ystäväksi voi sanoa, mutta Faust onkin jotain muuta. Faustia rakastan vain yhdestä syystä. Samasta syystä sitä rakastaa Hesarin tv-kolumnisti Marjatta Möttölä, joka kirjoitti 14.3.2010 asiasta otsikolla Television toivotut.

Muistaakseni vuonna 1990 tai 1991 TV1 esitti Tony Richardsonin ohjaaman tv-elokuvan Oopperan kummitus. Toisin kuin Andrew Lloyd Webberin musikaalissa, tässä Oopperan kummituksessa esitetään oikeaa oopperaa. Keskeisessä roolissa on Gonoudin Faust. Siitä esitetään koruaaria ja Mefiston ja Margaretan vankiladuetto. Kotiin tultuani laitoin välittömästi cd:n soimaan, ensin vankiladueton ja sen jälkeen koruaarian. En paljon pystynyt kuuntelemaan, koska välittömästi vankiladueton alkaessa kyyneleet alkoivat valua. Joka kerta Richardsonin Oopperan kummitusta katsoessani olen itkenyt vankiladueton ajan.

Löysin YouTubesta Oopperan kummituksen version vankiladuetosta. Laulajina ovat Michéle Lagrange ja Gerard Garinon, näyttelijöinä ovat Teri Polo ja Charles Dance.Amazonissa olisi tämä dvd:nä myynnissä. Uuden hinta oli 95 dollaria ja käytetyn 35,99 dollaria. Möttölä ehdotti, että esim. Teema esittäisi uusintana Richardsonin Oopperan kummituksen. Toivon samaa, sillä videonauhurini ei enää toimi.

Kommentit