Pippa Baccan jalanjäljissä

Kuinka moni muistaa vielä italialaistaiteilijan Giuseppina Pasqualino di Marineon?

Hänet tunnettiin myös nimellä Pippa Bacca. Tämä performanssitaiteilija lähti ystävänsä kanssa liftaten Balkanin maiden kautta Israeliin itse ommellussa hääpuvussa. Matkan tarkoituksena oli välittää maailmanrauhan viestiä ja osoittaa, että tavallisten ihmisten hyvyys ja apu kantavat perille. Ystävysten tiet erosivat Libanonissa ja Pippa Baccan matka päättyi Turkissa.

Hänet raiskasi ja murhasi turkkilainen kuorma-autonkuljettaja vuoden 2008 alussa.

Olin unohtanut tämän tapauksen, mutta performanssitaiteilija Pentti Otto Koskinen palautti tämän mieleeni. Hän kertoi tehneensä kolmen viikon pyhiinvaelluksen Turkissa eli liftanneensa saman reitin kuin mitä Pippa Bacca oli tehnyt. Kyläläiset olivat näyttäneet hänelle murhapaikan. Pentti oli palannut Suomeen muutama päivää aikaisemmin mutta tapauksesta puhuminen nosti kyyneleet hänen silmiinsä - niin kuin kuulijoidenkin.

Yllä oleva teksti on niitä poistamiani tekstejä. Kirjoitin sen joulukuussa 2008.

Parhaillaan Pentti Otto Koskinen on jälleen Turkissa Pippa Baccan jalanjäljissä. Matkaa voi seurata Pentin Otto Koskisen Facebook –profiilin kautta. Viimeksi hän oli lisännyt tämän valokuvan, jonka nimi on VİSİO BEATİFİCA PİPPA (Autuas Pipan katselu).

Kommentit

Anonyymi sanoi…
kun narsissi käy kukkimaan niin tarpeeksi kaukana se naurattaa