24. toukokuuta 2010

Päästäkää minut kadun yli!

Olen jalankulkija Helsingissä. Tiedättehän, se joka ylittää valot päin punaista, se joka vain on haitaksi muulle liikenteelle, se, jonka olemassaoloa ei tarvitse edes muistaa.

Päästäkseni asuinalueeltani pois (töihin, kaupungille, ylipäätään jonnekin) minun on ylitettävä Mechelininkatu. Se ei ole kovin yksinkertaista, sillä erilaisten rakennustöiden vuoksi kadun ylittäminen jalkaisin ja pyörällä on estetty.

Kadun yli vie vain yksi väylä – joka vaihtaa paikkaansa rakennustöiden edetessä. Töihin lähtiessäni valitsen sen puolen katua, jolta väylä on ennen lähtenyt. Väärin. Ei se siinä ole. Ei sitä myöskään missään ole kerrottu, mistä tänään tai huomenna pääsee kadun yli.

Autoilijoille löysin ohjeet, neuvot ja tiedotteet, kun kovasti hain tietoa Mechelininkadulla tehtävistä rakennustöistä. Jalankulkijat mainitaan tiedotteissa, mutta ei aina. Mitäpä suotta.

Useista rakennustöistä Mechelininkadulla yhden tavoitteena on kevyen liikenteen alikulku. Työn pitäisi olla valmis kesällä 2011. Toivon, että myös ennen alikulun valmistumista meillä jalankulkijoilla on mahdollisuus päästä kadun toiselle puolelle.

Alikulku tulee näyttämään tältä:


Ei kommentteja: