Blogivarkaus

Kummalliseen asiaan törmäsin Sitemeterissä. Blogiini oli tultu googlettamalla Muutoksia-bloggauksen alku. Klikkasin linkkiä ja ensimmäinen tulos ei ollut blogini vaan miksu.pointblog.fi:n teksti Muutoksia, joka oli sanasta sanaan minun tekstini - eikä mitään viittausta blogiini. Kommentoin blogia ihmettelemällä, mistä on kyse. Vastausta en ole saanut.

Ovatko muut bloggaajat törmänneet tällaiseen varkauteen? Mistä muusta voi olla kyse kuin varkaudesta?

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Bongasin juttusi blogilistan tuoreimmista päivityksistä. Pikaisella googletuksella selvisi, et tän Miksun kaikki tekstit on kopioitu muiden blogeista.
Päivi sanoi…
Sen arvasin.Pointblogin pisteiden keräys taitaa yllyttää ihmisiä kaikenlaisiin tekoihin.
Iines sanoi…
Jopas on! Kuinka joku viitsii pitää blogia kopioimalla muitten tekstejä? On meitä monenlaisia..
Sokea kana sanoi…
Ilkeää - mutta toisaalta voit ottaa sen kierona kohteliaisuutena;S.
Kopioi varmaan kaikkein parhaimpina pitämänsä tekstit.
Tillman sanoi…
Tuommoinen on aika paksua touhua. Ihmetellä täytyy, mikä on lopultakin kirjoittamisen ( esillä olemisen) lopullinen funktio.

Mitähän tästä sanoisi tekijänoikeuteen perehtynyt, nyt tauolla oleva blogaaja Kemppinen.
Karpalo sanoi…
Kävin miksun blogissa, Miksu on poistanut bloginsa eilen. Varmaan säikähti kommenttiasi. Nää kopioidut tekstit tosin näkyy siellä vielä.

Sikäli jännä, että jos on kerännyt jotain pisteitä, niin aika vähän on siihen nähden blogannut, mutta kaiken kaikkiaan outoa ja ilman muuta tekijänoikeusrikkomus.

Varmaan ajattelemattomuuttaan tehnyt tollasta, ei ehkä edes tiedä mitään tekijänoikeuksista. Törkeää silti.
Jenni sanoi…
Todella pöyristyttävää ja typerää! En ole edes ajatellut, että tällaistakin tapahtuu. Toivottavasti ei tapahdu usein. Onneksi huomasit, niin Miksu pelästyi!
Avatar sanoi…
Hei, mä oon Avatar. Tulin jonkin toisen blogin johdattamana vilkaisemaan "blogivarkausta". Oho, sanon vaan. Kuinkahan yleistä se lienee. Mutta mitä on "keräillä blogipisteitä"? Pitää kysyä kun en tiedä.

Kun olin tämän blogivarkauden selvittänyt, ajattelin vilkaista muitakin tekstejäsi. Ja minähän innostuin lukemaan...
Päivi sanoi…
Aluksi Miksun blogia lukiessani tajusin vain, että kyse on Pointblogin blogista. Hetken uskoin, että tämä on Pointblgin kiero keino saada minut vaihtamaan Blogger Pointblogiin, mutta henkilökohtaisen, minulle osoitetun viestin puuttuessa asia valkeni minulle: joku on varastanut tekstini.

En tiedä miksi. Pointblogin pisteiden keruusta ei ehkä kuitenkaan ole kyse vähäisen bloggauksen takia, kuten Karpalo huomautti. Avatarille tiedoksi, että Pointblogin bloggaajat saavat pisteitä siitä, että bloggaavat mahdollisimman paljon. Pisteillä saa sitten jotain, en tiedä mitä.

Olisi hyvä, jos blogin poistamisen lisäksi nämä varastettujen tekstien bloggaukset poistettaisiin. Se olisi kai Pointblogin tehtävä?

Mielenkiintoinen, yllättävä ja järkyttävä juttu. Toivottavasti tällainen ei ole kovin yleistä.
Yvioon sanoi…
Onpa tosiaan outo jutta, jos kerran sanasta sanaan on kopioinut. En oikein ymmärrä. Mitä järkeä siinä on?

Kyllä tässä on itse omat juttunsa keksittävä, vaikka välillä ei sitten keksi mitään järkevää.

Löysin muuten itsekin tuo jutun Dementiasta. Tämä Arja Mäkinen taisi viitata siihen, että parisuhteen päättyminen johtaisi dementiaan. Ei kait tarkoittanut, että parisuhteessa sinänsä eläminen johtaisi dementiaan.

Ehkä hyvässä parisuhteessa ja yksinelämisessä, kummassakin on joitakin dementialta suojaavia tekijöitä. Ja kaikkihan on yksilöstä kiinni. Kukin olemme perimän ja ympäristön tuote ja siihen vielä omat valinnat ja elämä.
Karpalo sanoi…
Oletko ilmoittanut pointblogille että ko blogi toimi varastetuilla teksteillä? Ei ne muuten hoksaa poistaa niitä juttuja kokonaan.
Päivi sanoi…
En ole vielä ilmoittanut Pointblogiin. On mukamas ollut niin kiire. Ja silloin kun ei ole kiire en viitsi tehdä mitään:)Aion tehdä sen kyllä.