Päivä Michael Jacksonin kanssa

Kolmesta lähtien olen viettänyt tämän päivän Michael Jacksonin kanssa. Ruotsin TV4 aloitti silloin Michael Jackson –päivän elokuvalla Jacksonien perheestä. Väliilä katsoin MTV:n Michael Jackson –päivää. Nyt Ruotsin TV4 näyttää suorana muistotilaisuuden.

Hämmäsyttävää, miten suuri merkitys Michael Jacksonilla on ollut. Ympäri maailmaa ihmiset katsovat muistotilaisuutta ja surevat toki Jacksonia mutta myös jonkin aikakauden päättymistä elämässään. En muista toista yhtä suurta mediatapahtumaa, kuin mitä Michael Jacksonin kuolema on ollut.

Omaksi yllätyksekseni itkin sen perjantain, 25.6. Työtoverini kanssa katsoin YouTubesta Michael Jacksonin parhaita: Billie Jean, Beat it, paras kuukävely, Rock With You sekä Black or White. Se helpotti tuntemaani omituista ikävää.

Olen katsonut kaikki Michael Jackson –ohjelmat, mitä televisiosta on tullut. Ruotsin SVT kunnostautui jopa omalla dokumentilla, Michael Jackson ruotsalaisten silmin. Kävihän hän Ruotsissa ainakin neljä kertaa esiintymässä. Dokumentti loppui Thriller-videoon, joka kuulemma pysäytti koko Ruotsin silloin kun se esitettiin ensimmäisen kerran. Video näytettiin kuulutuksineen: tv-kuuluttaja varoitti videon pelottavasta sisällöstä ja kehotti pitämään käden ulottuvilla jotain, jolla peittää silmät. Tällaista tapahtuu kai vain Ruotsissa.

Päivä Michael Jacksonin kanssa jatkuu. Muistotilaisuuden jälkeen Ruotsin TV4 näyttää Michael Jacksonin Dangerous-kiertueen konsertin Bukarestissa 1.10.1992. Kun se päättyy, on jo huominen ja sisareni syntymäpäivä.

Linkki, joka kokoaa muistotilaisuuden näyttävät netti-tv:t.

Kommentit