Juhlavalmisteluja

Tyttäreni on muutaman kerran laihduttanut Cokis Lightin avulla. Yhdessä desissä Cokis Lightia on vain 0,4 kaloria. Dieetissä juodaan tätä juomaa aina kun on nälkä, koska se huijaa vatsaa antamalla täysinäisen olon. Joskus hän yhdisti Cokis Light –dieetin sukalaa-dieettiin eli päivässä 100 grammaa suklaata ja muuten Cokis Lightia. Ei kovin terveellistä, mutta tehokasta.

Minä olen ollut Cokis Light –dieetillä sunnuntaista lähtien. Ostin silloin ylioppilasjuhliin itselleni vartaloa myötäilevän mekon, jota en itse saanut edes kiinni. Tuntui ahtaalta ja tiukalta. Dieetin aikana olen syönyt jonkin verran, mutta huomattavasti vähemmän kuin normaalisti.

Tänään mekko mahtui oikein hyvin päälleni ja sain itse vetoketjun kiinni. Odotan kovasti lauantaita, jotta saan taas syödä :-).

Tosin en jännitykseltäni varmaankaan saa syötyä juuri mitään, boolia taitaa kulua sitäkin enemmän.

Isäni kysyi tänään puhelimessa, onko kaikki jo kunnossa juhlia varten. Kyllä muuten, mutta meillä ei ole käytössä autoa eikä kameraa. Tyttäreni isän auto oli matkalla Helsinkiin syttynyt palamaan ja lopun matkaa hän tuli junalla. Autoa tarvitsemme tavaroiden kuskaamiseksi juhlapaikalle ja lauantaina liikkumiseen kotoa koululle ja sieltä juhlapaikalle. Tyttäreni kameran (Samsung) yhdysjohto on vioittunut. Kuvia sillä voi ottaa, mutta kuvia ei saa siirrettyä tietokoneelle.

En kertonut isälleni, ettei meillä ole vielä täytekakusta mitään tietoa, ei ruusuja annettavaksi uudelle ylioppilaalle heti koululla eikä ylioppilasvalokuvausta ollut vielä tilattu. Nämähän on ihan pieniä juttuja, joista kyllä selviää. Niin uskoimme tyttären kanssa.

Kunpa Stockmann ei olisi aiheuttanut Stellan konkurssia. Olisimme tilanneet täytekakut Stellasta. Mutta koska Stellaa ei enää ole, kiertelimme Helsingin keskustan liikkeitä. Epätoivo valtasi meidät huomatessamme, että kaikki täytekakut oli jo myyty ja varauksia ei otettu vastaan. Hätäpäissämme, vastoin periaatteitamme, ostimme yhden Sans Rival –kakun. Sen, jonka takia Stella meni konkurssiin. Ostimme vielä yhden hätäkakun. Näytti siltä, että suunnittelemamme täytekakkutarjoilu ei toteudu.

Tyttäreni lähti lakkiaisharjoituksiin koululle ja minä palasin vielä Stockalle. Yllättäen siellä saattoikin varata kakkuja. Sain sen mitä halusimmekin.

Ruusuja emme saaneet. Niitä ei voi varata. Saimme neuvon ostaa huomenna ruusut valmiiksi. Jos vain ehdimme kukkakauppaan huomenna.

Auto-ongelma ratkesi tavaroiden kuskaamisen osalta. Sisareni tulee miehensä kanssa huomenaamulla ja viemme tavarat (mm. kuohuviinipullot ja boolimaljan) juhlahuoneistoon. Lauantaille autoa ei vielä ole käytössä, mutta tyttäreni isä sanoi hoitavansa asian.

Huomenna uurastamme koko päivän. Aivan varmasti on hyvät juhlat tulossa!

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Mun on pakko laittaa kommenttia tähän, sillä käyttämäsi dieetti ei ole vain epäterveellinen, mutta myös myrkyllinen. Ja laihtumisen kannalta lähinnä mielipuolinen, sillä keinomakeutusaineet hämäävät kroppaasi loppujen lopuksi vain haluamaan lisää hiilihydraatteja.

Kevytlimppareiden sisältämä aspartamiini on tunnetusti törkeää moskaa. Amerikassa aspartamiinia on alettu huonon maineen vuoksi korvata sukraloosilla, joka ei liene yhtään sen terveellisempi vaihtoehto, mutta jonka huono maine ei ole vielä niin tehokkaasti kiirinyt ihmisten korviin.

Kannattaa itsensä huijaamisen sijasta hankkia tietoa noista jutuista. Tässä yksi linkki, jossa selitetään tärkeimmät:

http://www.lightparty.com/Health/DietCokeAspartame.html
Anonyymi sanoi…
Tässä hieman järkevämpää ruokavaliotietoutta ja terveellisempiä ohjeita pysyvään laihtumiseen:

http://www.luontaisnetti.fi/ravitsemus_etu.htm
Päivi sanoi…
Kiitos huolenpidosta. Tavoitteena ei ole pysyvä laihtuminen, siihen Cokis Light -dieetti on liian vaarallinen, vaan pukuun hyvin mahtuminen!
Iines sanoi…
Ihania juhlahetkiä! Kyseessä on tilaisuus, josta tulee jäämään valoisat muistot, oli edessä sitten mitä tahansa. Tämä päivä on kuitenkin suuri juhla, jolloin on lupa iloita ja toivoa ja odottaa vaikka mitä.

Sanoo nimimerkki Vieläkin tyttären juhlia muistava äitiliini. Meilläkin isä tuli kauempaa, ja kirjoitti matkalla tyttärelle runon, joka on luettavissa hänen runokirjassaan (omakustanne).