Nokia E51

Sain tänään uuden työpuhelimen, Nokia E51. Oma puhelimeni on Nokia 2650 eli vanhanaikainen verrattuna businesspuhelimeen, jota vastaisuudessa töissä käytän.

Tämä päivä on sujunut nopeasti uutta puhelinta opetellessa. Ensimmäiseksi piti opetella soittamaan eli piti ottaa selvää, millä numerolla työkavereille soitetaan. Sitten yritin lähettää tekstiviestejä, mutta se ei onnistunut. Olisi kai muuten, mutta käytin vääränlaista numeroa. Paljon aikaa on mennyt sen selvittämiseen, mitä puhelimella voisi tehdä, jos se vain olisi sallittua.

Kuvia olen kuitenkin ottanut! Ensimmäistä kertaa minulla on puhelin, jossa on kamera. Otin kuvia työhuoneessa, kotimatkalla ja kotona. Kovin tarkkoja niistä ei tullut, olen kuulemma huono kuvaaja. Minua se ei haittaa, koska pidän kuvaamisesta. Ensimmäisen kamerani ostin alle kymmenvuotiaana isäni rahapussista varastetulla kympillä. Kyseessä oli leikkikamera, jolla sai ihan oikeita kuvia. Aion kuvata uudella kännykälläni aina kun muistan.

Kännykkää ei saa viedä työpaikalta pois. Työkoneelle ei saa ladata Nokia PCsuitea. Mahdoton yhtälö mielestäni. Latasin PCsuiten kotikoneelleeni. Tavoitteena oli siirtää ottamani kuvat tietsikalle ja siirtää musiikkia puhelimeen. Ensimmäinen tavoite onnistui, toinen ei. Olisin tarvinnut muistikortin musiikkia ladatakseni.

Taidan hankkia muistikortin, ne eivät paljoa maksa. Ja sitten lataan kännykkään musiikkia! Sen jälkeen soittoääneni on jotain muuta kuin Nokia Tune!

Huomenna meillä on koulutus puhelimen käytöstä. Toivottavasti siellä selviää, mitä puhelimella saa tehdä ja mitä ei. Saako puhelimella käyttää nettiä? Voiko puhelimen synkronoida työkoneella olevan sähköpostin ja kalenterin kanssa? Saako puhelimella soittaa ulkopuolisille ja millä ehdoilla? Joudunko maksamaan puhelimen käytöstä.

Käyttösäännöt ja –ehdot ovat varmasti tiukat. Kuinkahan niiden valvomista noudatetaan? Ja kuinka tarkasti voidaan työntekijän puhelimenkäyttöä seurata rikkomatta perustuslakia?

Kommentit

Tuija sanoi…
Minullakin on Nokia E51. Ihan kiva puhelin, mutta kamerana vähän kehno ;)
Päivi sanoi…
Joo, kuvausintoni saisi paremman tyydytyksen oikealla kameralla.